Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.04.24
688 3 Печатать

Підприємці виграють суди у 50-95% випадків - бізнес-омбудсмен

Не можна казати, що суди в Україні виступають на боці держави: підприємці виграють залежно від спорів у 50-95% випадків. Про це в коментарі Укрінформу повідомив бізнес-омбудсмен Роман Ващук.

"Бізнес в залежності від виду донарахувань або штрафів виграє в судах від 50% до 95% випадків. Наприклад, в питаннях блокування податкових накладних держава якраз програє у 95% випадків. Тому казати про те, що українські суди грають тільки на користь державі, буде неправильно", - наголосив Ващук.

Також у Раді бізнес-омбудсмена готуються до того, що можуть виникати «непорозуміння» між підприємцями і державою як замовником послуг у сфері відновлення. Зокрема, випадки, коли замовник відмовляється платити за виконані роботи.

"Поки що таких звернень ми не отримували. Але, враховуючи величезні потреби і обсяги відновлення, які нас чекають попереду, ми намагаємося розширити коло спеціалістів, які могли б займатися саме інфраструктурними проєктами. Бо контрактні і всякі інші непорозуміння можуть виникати. Державі до цього також потрібно готуватися, щоб реагувати на такі випадки", - додав бізнес-омбудсмен.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Світлана
26.04.24 09:34

в питаннях блокування податкових накладних держава якраз програє у 95% випадків.- це свідчить про те, що в 95% блокування є неправомірним і податкова краде гроші в підприємств та в держави

Ответить
  • Кирпулька
26.04.24 10:58

Виникає закономірне питання. Де відповідальність посадових осіб податкової за нанесення фінансової та репутаційної шкоди державі та бізнесу? Нанесення фінансової шкоди працюючрму бізнесу під час війни потрібно приравнювати до державної зради!  

Ответить
  • Angry accountant
26.04.24 21:29

Кирпулька, перше про що подумала... А де відповідальність? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям