Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.05.24
606 0 Печатать

Держпраці дозволять проведення перевірок в частині вчинення мобінгу в період дії воєнного стану

1 травня 2024 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, під час якого були прийняті важливі рішення в соціальній сфері.

Комітет, зокрема, розглянув питання доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 16 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» щодо проведення перевірок в частині вчинення мобінгу за реєстр. № 11044 від 28.02.2024 р.

Автор законодавчої ініціативи народний депутат України Юлія Гришина повідомила Комітет про зростання кількості звернень щодо вчинення мобінгу до Державної служби з питань праці та наголосила на потребі у проведенні позапланових заходів державного нагляду (контролю) за заявою працівника або профспілки з питань вчинення мобінгу під час дії правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, що наразі Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» передбачає заборону на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері праці, крім визначених випадків.

За результатами розгляду законопроекту Комітет прийняв рішення рекомендувати парламенту включити проект Закону до порядку денного сесії та за наслідками розгляду у першому читанні прийняти його за основу.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям