Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.24
920 0 Печатать

Як повідомити ПФУ про виплату коштів застрахованим особам?

Страхувальник, який по заяві-розрахунку отримав від Пенсійного фонду України кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це Пенсійний фонд України.

Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено».

Основна частина реквізитів повідомлення заповниться автоматично, дублюючи інформацію із заяви-розрахунку.

Ручне введення передбачено для даних щодо виплати: дати виплати та суми, виплаченої за рахунок коштів Фонду.

Якщо сума в повідомленні по всім листкам непрацездатності дорівнює профінансованій сумі, то після збереження, підписання та відправлення повідомлення до Пенсійного фонду, йому автоматично буде присвоєно статус «Прийнято». У випадку розбіжності суми, повідомлення потрапить на опрацювання спеціалістам Фонду. Переглянути вже відправлені повідомлення можна в кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/  в розділі меню «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам». 

Слід зазначити, що у разі відсутності від страхувальника інформації про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, відповідним підрозділом Пенсійного фонду буде проведено перевірку використання страхувальником коштів Фонду.

По материалам ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям