Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.05.24
556 0 Печатать

Коригують Порядок розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження

На сайті Мінфіну оприлюднено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до пункту 4 розділу IV Порядку розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження та вимоги до заяви»  (далі – проєкт наказу).

Проєкт наказу підготовлено з метою виконання норм Закону України від 23.02.2024 № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» та приведення нормативно-правового акта у відповідність.

Проєктом наказу пропонується:

в абзаці другому пункту 4 розділу ІV Порядку розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження та вимоги до заяви, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 30 грудня 2020 року № 820, після слів «іншої країни» доповнити словами «, у тому числі в режимі відео-конференції».

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ,  вул. Межигірська, 11, e-mail: nhorieva@minfin.gov.ua та mkarmalita@minfin.gov.ua.

Згідно і текстом проекту, наказ набирає чинності одночасно із набранням чинності пунктом 13 розділу І Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», але не раніше дня його офіційного опублікування.

Додаткові матеріали

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до пункту 4 розділу IV Порядку розгляду заяви (справи) за процедурою взаємного узгодження та вимоги до заяви»

Додаток. Пояснювальна записка

Додаток. Порівняльна таблиця

По материалам Мінфін

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям