Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.06.24
1144 2 Печатать

Від класичних ПДВ - скруток до нових витончених схем: Гетманцев розповів про здобутки податківців у припинені шахрайства

Голова Податкового Комітету ВРУ Данило Гетманцев  наголошує, що до безперечних здобутків податкового контролю у сфері справляння ПДВ відноситься припинення класичних скрутів та перехід шахраїв на більш витончені схеми ухилення від оподаткування.

Найбільш популярним в цьому контексті продовжує бути пальне.

Податківці Чернігівщини викрили організовану злочинну групу, що контролюється громаднами Костянтином К. і Олександром Р. та проводила так звані «циркулюючі» операції з реалізації пального в межах однієї групи, маскуючи фіктивні операції, спрямовані на штучне створення первинних бухгалтерських документів (договорів, актів здачі-прийняття робіт (надання послуг), рахунків-фактур, видаткових накладних, податкових накладних та інших документів), які були підставою для формування та завищення податкового кредиту з ПДВ у бухгалтерському обліку на загальну суму 3,9 млрд. грн. (у т.ч. ПДВ 395,2 млн. грн.).

Шляхом внесення вказаної групи підприємств до категорії ризикових,  ДПС припинено схему роботи групи підприємств та упереджено розповсюдження схемного податкового кредиту на суму більше ніж 61 млн грн.

Наразі тримаємо під контролем притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинної діяльності, а також тих хто сприяв їм або допомагає уникнути відповідальності.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
03.06.24 14:32

Та страшне які молодці))
Схеми злочинів тончішають, а податкова топором плете мережево пасток))), ой, ні,  шинкує всіх щоб відловити Костянтина К. і Олександра Р

Ответить
  • Елена
03.06.24 21:59

Як можна надати податковий кредит не зареєструвавши податкову... Навчіть. 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям