Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.06.24
10344 0 Печатать

Кабмін планує внести зміни в правила зберігання пального

На сайті Мінекономіки оприлюднено проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314».

Необхідність внесення змін виникла у зв’язку із змушенням багатьох суб’єктів господарювання використовувати електрогенераторні установки, які працюють на паливі.

Ураховуючи загострену ситуацію в деяких регіонах нашої країни та ризики виникнення довготривалого блекауту, погіршення логістики, можливий дефіцит палива (у зв’язку з  погіршенням логістики), а також з метою забезпечення належних умов життєдіяльності населення, є необхідність збільшення об’ємів палива до 10000 літрів, яке може зберігатись на одному об’єкті для обслуговування електрогенераторних установок без отримання дозвільних документів та без реєстрації акцизного складу.

Проєктом Постанови пропонується встановити, що в період воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування:

► зберігання суб’єктами господарювання, які провадять діяльність на територіях, на яких ведуться бойові дії, територіях, на яких можливі бойові дії та окупованих територіях, визначених наказом Мінреінтеграції пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі, що не перевищує 10000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється без отримання дозвільних документів, а зберігання пального в обсязі, що перевищує 10000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, здійснюється на підставі безоплатного подання до територіальних органів ДПС декларації про провадження господарської діяльності із зберігання пального (далі – декларація на зберігання пального);

► для суб’єктів господарювання, які провадять діяльність на територіях, на яких ведуться бойові дії, територіях, на яких можливі бойові дії та окупованих територіях, визначених наказом Мінреінтеграції, не буде вважатися акцизним складом приміщення або територія, у тому числі платника акцизного податку з реалізації пального, у кожному (на кожній) з яких загальна місткість розташованих ємностей для зберігання пального, яке використовується виключно для заправлення електрогенераторних установок, не перевищує 10000 літрів.

Крім того, пропонується визначити вимоги до декларації на зберігання пального, зокрема, до відомостей, які має містити така декларація, та способу її подання, та визначити відповідальність за зберігання пального за відсутності належним чином поданої декларації на зберігання пального.

Зауваження та пропозиції надсилати за адресою:

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2

Тел. (044) 596-68-28

E-mail: [email protected]  

Державна регуляторна служба України

01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11

Тел. (044) 254-56-73, факс 254-43-93

E-mail: [email protected]    

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дня оприлюднення.

Додаткові матеріали

По материалам Мінекономіки

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям