Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як проходить відшкодування витрат на соціальне страхування страхувальнику, а саме витрат за лікування потерпілого від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання?

Як проходить відшкодування витрат на соціальне страхування страхувальнику, а саме витрат за лікування потерпілого від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання?

Згідно частини 4 статті базового Закону Фонд фінансує витрати на медичну та соціальну допомогу, в тому числі на додаткове харчування, придбання ліків , побутове обслуговування, протезування, санаторно – курортне лікування, придбання спеціальних засобів пересування тощо, якщо потребу в них визначено висновками МСЕК.
Якщо в наслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання потерпілий тимчасово втратив працездатність, Фонд фінансує всі витрати на його лікування.
Отже, керуючись чинним законодавством, Фонд повинен провести відшкодування шкоди потерпілому за проведене лікування при наявності особової справи потерпілого з актом за формою Н – 1, акту звірки з лікарнею, яка проводила лікування за участю представників підприємства щодо використання медичних препаратів, які були придбані на кошти підприємства та чеків про сплату за них.
Тобто, за умови цільового використання зазначених коштів підприємства, що сплатило лікування потерпілої особи на виробництві, робочі органи виконавчої дирекції Фонду відшкодовують такі витрати на рахунки підприємства відповідно до листа та підтверджуючих документів, наданих таким підприємством (установою).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям