Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинно підприємство нараховувати та сплачувати до бюджету податок з реклами у разі, якщо підприємство здійснює виробництво реклами без встановлення і розміщення (виготовляє макети, плакати, листівки, буклети тощо, які передаються замовнику для самостійного використання у власній господарській діяльності)

Чи повинно підприємство нараховувати та сплачувати до бюджету податок з реклами у разі, якщо підприємство здійснює виробництво реклами без встановлення і розміщення (виготовляє макети, плакати, листівки, буклети тощо, які передаються замовнику для самостійного використання у власній господарській діяльності)


Статтею 1 Розділу I Закону України від 3.07.1996 №270/96-ВР “Про рекламу” (із змінами та доповненнями) визначено, що виробник реклами – це особа, яка повністю або частково здійснює виробництво реклами.
Згідно із пунктом 4 статті 15 цього Закону суми податків і зборів (обов'язкових платежів), зазначених у цій статті, зараховуються до місцевих бюджетів у порядку, визначеному сільськими, селищними, міськими радами, якщо інше не встановлено законами України.
Рішенням Київської міської ради від 24 квітня 2003 року №360/520 затверджено “Положення про податок з реклами в м. Києві”.
Розділом II Положення визначено, що платниками податку з реклами є юридичні особи усіх форм власності, їх філії, відділення, представництва та інші відокремлені підрозділи, а також фізичні особи та суб'єкти підприємницької діяльності, які розміщують об'єкти реклами на території м. Києва.
Розділом III цього Положення передбачено, що об'єктом оподатковування є вартість послуг по встановленню та розміщенню реклами, в тому числі і плата за право тимчасового використання місць для розташування об'єктів зовнішньої реклами та реклами на транспорті в м. Києві.
Враховуючи вищезазначене, платником податку з реклами є особа, яка здійснює операції з встановлення та розміщення реклами будь-якими рекламними засобами (виробники реклами не є платниками податку з реклами).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям