Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи повинно підприємство сплачувати комунальний податок за працівників, які працюють у його філіях, що не є юридичними особами, не мають повноважень щодо найму персоналу, не мають розрахункових рахунків у банківських установах та відокремленого балансу, до місцевих бюджетів за місцем розташування таких філій?

Чи повинно підприємство сплачувати комунальний податок за працівників, які працюють у його філіях, що не є юридичними особами, не мають повноважень щодо найму персоналу, не мають розрахункових рахунків у банківських установах та відокремленого балансу, до місцевих бюджетів за місцем розташування таких філій?


Сплата податків і зборів (обов’язкових платежів) здійснюється у порядку, встановленому Законом України від 25.06.91 №1251-ХІІ „ Про систему оподаткування” (із змінами і доповненнями) та іншими законами України (ст. 17 Закону №1251-ХІІ).
Порядок справляння місцевих податків і зборів визначено Декретом КМ України від 20.05.93 №56-93 ”Про місцеві податки і збори” (із змінами і доповненнями, далі – Декрет №56-93). Відповідно до ст. 15 Декрету №56-93 платниками комунального податку є юридичні особи (крім бюджетних установ, організацій, планово-дотаційних та сільськогосподарських підприємств).
Статтею 69 Закону №280/97-ВР передбачено, що місцеві податки і збори зараховуються до відповідних місцевих бюджетів. Отже, комунальний податок повинен надходити до місцевого бюджету територіальної громади, на території якої розташовані платники податку, які визначені рішенням органу місцевого самоврядування та здійснюють на цій території господарську діяльність.
У зв’язку з цим підприємство повинне сплачувати комунальний податок за працівників своїх відокремлених філій, які не є самостійним суб’єктом господарювання, до місцевих бюджетів за місцем їх знаходження.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям