Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи звільняються в 2007 році платники фіксованого сільськогосподарського податку від сплати податку з власників транспортних засобів ?

Чи звільняються в 2007 році платники фіксованого сільськогосподарського податку від сплати податку з власників транспортних засобів ?

Станом на 01.01.2007 р. відповідно до Закону України від 17 грудня 1998р. № 320-XIV „Про фіксований сільськогосподарський податок” із змінами і доповненнями фіксований сільськогосподарський податок сплачується у рахунок таких податків і зборів:
податок на прибуток підприємств;
плата (податок) за землю;
комунальний податок;
збір за геологорозвідувальні роботи, виконані за рахунок державного бюджету;
плата за придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності;
збір за спеціальне водокористування.
У Законі України „ Про фіксований сільськогосподарський податок” податок з власників транспортних засобів виключено з переліку податків і зборів , від яких звільняється платник фіксованого сільськогосподарського податку .
Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів
а також інші податки та збори (обов’язкові платежі), встановлені Законом України від 25 червня 1991р. № 1251-ХІІ „Про систему оподаткування” , сплачуються платниками ФСП у порядку та розмірах, визначених законодавчими актами України . Законом України від 06.12.2006р. №427-V „ Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації транспортних засобів„ передбачені пільги для платників фіксованого сільськогосподарського податку ( ФСП) - повністю звільняється від сплати транспортного податку за трактори колісні (код 8701,крім сідельних тягачів –код 8701 02) та вантажні автомобілі (код 8704). Ці пільги не поширюються на транспортні засоби, які вперше реєструються в Україні.
Перша реєстрація в Україні - це реєстрація транспортного засобу в Україні, яка здійснюється уповноваженими державними органами України вперше щодо цього транспортного засобу. Фактично це перше взяття автомобіля в органах ДАІ.
За всі інші автомобілі податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів платниками ФСП сплачується по ставкам визначеним в Законі України від 11.12.91р. №1963-XII „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” в новій редакції внесеним Законом України від 06.12.2006р. №427-V .
Якщо на підставі звітних даних про кількість транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів станом на 01 січня 2007року рахуються транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми, то платник ФСП повинен подати до ДПІ за місцем реєстрації транспортних засобів до 1 березня 2007 року розрахунок податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям