Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Платник допустив помилку в Розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та самостійно виправив цю помилку до початку перевірки податковим органом. Чи можуть бути застосовані до посадових осіб платника адміністративні штрафи у зв’язку із допущенням помилки в податковій звітності?

Платник допустив помилку в Розрахунку суми податку з власників транспортних засобів та самостійно виправив цю помилку до початку перевірки податковим органом. Чи можуть бути застосовані до посадових осіб платника адміністративні штрафи у зв’язку із допущенням помилки в податковій звітності?

Відповідно до п. 17.2 ст. 17 Закону України» від 21.12.2000р. № 2181-III «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» (далі – Закон № 2181) платник податків, який до початку його перевірки контролюючим органом самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний:
- або надіслати уточнюючий Розрахунок і сплатити суму такої недоплати та штраф у розмірі 5 % від такої суми до подання такого уточнюючого Розрахунку ;
- або відобразити суму такої недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за наступний податковий період, збільшену на суму штрафу в розмірі 5 % від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми податкового зобов'язання з цього податку.
При самостійному донарахуванні суми податкових зобов'язань адміністративні штрафи не накладаються.
Таким чином, якщо платник податку з власників транспортних засобів до початку його перевірки контролюючим органом самостійно виявив факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, донарахував податкове зобов’язання та відобразив результати такого донарахування в порядку, встановленому п. 17.2 ст. 17 Закону № 2181, то до посадових осіб такого платника не будуть застосовані адміністративні штрафи.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям