Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи має право приватний підприємець – платник єдиного податку, який надає послуги з технічного обслуговування автомобілів, використовувати в роботі автомобільне мастило?

Чи має право приватний підприємець – платник єдиного податку, який надає послуги з технічного обслуговування автомобілів, використовувати в роботі автомобільне мастило?


Статтею 7 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва» визначено, що дія Указу не поширюється на фізичних осіб – суб'єктів підприємницької діяльності, які займаються підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи i здійснюють торгівлю пально-мастильними матеріалами.
Згідно зі ст. 1 Закону України від 01.06.2000 №1775-ІІІ “Про ліцензування певних видів господарської діяльності” торгівля - це будь-які операції, що здійснюються за договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на товари.
При технічному обслуговуванні автомобіля операції із закупівлі автомобільного мастила для подальшої його заміни в автомобілі не є торгівлею.
Приватний підприємець, який в процесі надання послуги використовує автомобільне мастило, може застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям