Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Фізична особа зареєструвалася приватним підприємцем і подала заяву на єдиний податок до податкової інспекції. В які терміни вона повинна сплачувати єдиний податок?

Фізична особа зареєструвалася приватним підприємцем і подала заяву на єдиний податок до податкової інспекції. В які терміни вона повинна сплачувати єдиний податок?

Відповідно до пункту 2 Порядку видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 29 жовтня 1999 р. N 599, підставою для видачі Свідоцтва є подання суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою письмової заяви згідно з додатком 1 до цього Порядку та платіжного документа (квитанція, копія платіжного доручення з відміткою банківської установи) про сплату (перерахування) єдиного податку за період не менше ніж календарний місяць.
Згідно Указу Президента України від 3 липня 1998 року N 727/98 “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництв” суб'єкт підприємницької діяльності - фізична особа сплачує єдиний податок щомісяця не пізніше 20 числа наступного місяця.
Отже, фізична особа-підприємець повинна сплачувати єдиний податок не пізніше 20 числа місяця, наступного за тим, в якому здійснювалась попередня сплата єдиного податку за встановленими ставками (за грудень потрібно сплатити до 20 листопада).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям