Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Суб’єкт малого підприємництва – фізична особа планує здійснювати декілька видів діяльності і в різних областях України. Де такий платник буде сплачувати податок та отримувати Свідоцтво на право сплати єдиного податку. Як буде зазначатись місце здійснення підприємницької діяльності?

Суб’єкт малого підприємництва – фізична особа планує здійснювати декілька видів діяльності і в різних областях України. Де такий платник буде сплачувати податок та отримувати Свідоцтво на право сплати єдиного податку. Як буде зазначатись місце здійснення підприємницької діяльності?


Згідно зі ст.2 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" суб'єкти малого підприємництва - фізичні особи мають право самостійно обрати спосіб оподаткування доходів за єдиним податком шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку.
Ставка єдиного податку для суб'єктів малого підприємництва - фізичних осіб встановлюється місцевими радами за місцем їх державної реєстрації залежно від виду діяльності і не може становити менше 20 гривень та більше 200 гривень на місяць.
У разі коли фізична особа - суб'єкт малого підприємництва здійснює кілька видів підприємницької діяльності, для яких встановлено різні ставки єдиного податку, вона придбаває одне Свідоцтво і сплачує єдиний податок за більшою ставкою за цими видами діяльності, встановленою місцевою радою за місцем її державної реєстрації як СПД незалежно від того, здійснює вона підприємницьку діяльність на всій території України чи лише за місцем державної реєстрації.
Порядок видачі Свідоцтва та його форму затверджено наказом ДПАУ від 29.10.99 №599.
Підставою для видачі Свідоцтва є подання СПД - фізичною особою письмової заяви, в якій зазначається ідентифікаційний номер, вид (види) діяльності та місце, де ця діяльність здійснюватиметься, обсяг виручки за минулий календарний рік, число найманих працівників, їх поіменний склад із зазначенням їх ідентифікаційних номерів.
Якщо вид підприємницької діяльності зазначений у заяві, передбачає її здійснення не в конкретному місці, то у графі "місце здійснення підприємницької діяльності" може бути зазначено "на всій території України".

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям