Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • ТОВ надає медичні послуги населенню і має пільги з ПДВ. Чи буде застосовуватися пільга при наданні безоплатних послуг населенню?

ТОВ надає медичні послуги населенню і має пільги з ПДВ. Чи буде застосовуватися пільга при наданні безоплатних послуг населенню?


Відповідно до пп. 5.1.8 п. 5.1 ст. 5 Закону України від 03.04.97 №168/97-ВР "Про податок на додану вартість" із змінами та доповненнями від оподаткування податком на додану вартість звільнені операції з поставки послуг з охорони здоров'я згідно з переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, закладами охорони здоров'я, які мають ліцензію на поставку таких послуг.
Постановою КМ України від 05.10.98 № 1602 „Про послуги з охорони здоров'я, операції з надання яких закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл на надання таких послуг, звільняються від обкладення податком на додану вартість” затверджено перелік послуг з охорони здоров'я, операції з надання яких закладами охорони здоров'я не звільняються від оподаткування ПДВ.
Операції з надання усіх інших послуг з охорони здоров'я (у тому числі медико-санітарної допомоги, судово-медичної і судово-психіатричної експертизи) закладами охорони здоров'я, які мають спеціальний дозвіл на надання таких послуг незалежно від джерел покриття їх вартості, звільняються від оподаткування податком на додану вартість.
Таким чином, необхідними вимогами для застосування пільги з податку на додану вартість щодо надання послуг з охорони здоров’я є те, що такі послуги повинні надаватися закладами охорони здоров`я за наявності спеціального дозволу (ліцензії) на проведення відповідних видів послуг з охорони здоров’я.
Отже, у разі надання медичних послуг, що звільненні від оподаткування податком на додану вартість, безоплатно, такі послуги будуть звільнятися від оподаткування податком на додану вартість за умови, що вони надаються закладами охорони здоров’я, які мають спеціальний дозвіл на поставку таких послуг.

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям