Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи можна сформувати податкову звітність в електронному вигляді, якщо підприємство веде бухгалтерський облік з використанням програмного забезпечення 1-С?

Чи можна сформувати податкову звітність в електронному вигляді, якщо підприємство веде бухгалтерський облік з використанням програмного забезпечення 1-С?

Для забезпечення можливості передачі податкових документів до ДПІ засобами телекомунікаційного зв'язку з робочого місця платника податків повинна виконуватися, зокрема, така умова: на комп'ютері платника податків має бути встановлено програмне забезпечення для підготовки податкових документів, яке формує електронний документ у вигляді XML-файлу. Формат XML-файлів податкової звітності має відповідати наказу ДПА України від 03.05.2006 р. № 242 «Про затвердження формату (стандарту) електронного документа звітності платників податків» (розміщено на веб-сайті ДПА України за адресою: http://www.sta.gov.ua/news. php3?9252).
Враховуючи те, що за допомогою програмного забезпечення 1-С можна сформувати електронний документ у вигляді XML-файлу, то таке програмне забезпечення може використовуватися для подання податкової звітності в електронному вигляді.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям