Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи має право на пільгу по земельному податку ветеран праці, який проживає у квартирі, що знаходиться в багатоповерховому житловому будинку?

Чи має право на пільгу по земельному податку ветеран праці, який проживає у квартирі, що знаходиться в багатоповерховому житловому будинку?


Відповідно до ст. 42 Земельного кодексу України від 25.10.2001 № 2768-ІІІ (далі - Кодекс) земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.
У разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об’єднанню власників.
Згідно зі ст. 125 Кодексу право власності та право постійного користування на земельну ділянку виникає після одержання її власником або користувачем документа, що посвідчує право власності або право постійного користування земельною ділянкою, та його державної реєстрації.
Статтею 5 Закону України від 03.07.92 № 2535-ХІІ “Про плату за землю” (далі – Закон № 2535) передбачено, що суб'єктами плати за землю (платником) є власник земельної ділянки, земельної частки (паю) і землекористувач, у тому числі оренда
Право на оренду земельної ділянки виникає після укладення договору оренди і його державної реєстрації.
Відповідно до ст. 7 Закон № 2535 податок за земельні ділянки, зайняті житловим фондом справляється у розмірі трьох відсотків суми земельного податку, обчисленого за загальними правилами.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям