Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Членам однієї родини із земель запасу єдиним масивом виділено земельну ділянку для ведення фермерського господарства. Після оформлення відповідних документів (державного акта на право постійного користування землею тощо) члени родини набули юридичного статусу «фермерське господарство». Серед членів господарства є ветерани праці, пенсіонери та інв

Членам однієї родини із земель запасу єдиним масивом виділено земельну ділянку для ведення фермерського господарства. Після оформлення відповідних документів (державного акта на право постійного користування землею тощо) члени родини набули юридичного статусу «фермерське господарство». Серед членів господарства є ветерани праці, пенсіонери та інв


Відповідно до Закону України від 19.06.2003 №973-IV «Про фермерське господарство» фермерське господарство є формою підприємницької діяльності зі створенням юридичної особи громадян, які виявили бажання виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку на земельних ділянках, наданих їм для ведення фермерського господарства, відповідно до закону.
Відповідно до ст. 12 Закону №973-IV право володіння та користування земельними ділянками, які перебувають у власності членів фермерського господарства, повинно здійснювати лише фермерське господарство.
Згідно із ст. 12 Закону України від 03.07.92 №2535-XII "Про плату за землю" (далі – Закон №2535) новостворені фермерські господарства протягом трьох років, а в трудонедостатніх населених пунктах — п’яти років з часу передачі їм земельної ділянки у власність звільняються від сплати земельного податку. Відповідно до частини другої ст. 12 цього Закону не справляється плата за земельні ділянки державних, колективних і фермерських господарств, зайняті молодими садами, ягідниками та виноградниками до вступу їх у пору плодоношення, а також гібридними насадженнями, генофондовими колекціями та розсадниками багаторічних плодових насаджень.
Що стосується пільг по сплаті земельного податку громадянами, то згідно зі ст. 12 Закону №2535 не справляється плата за земельні ділянки в межах граничних норм, встановлених Земельним кодексом, інвалідів I і II груп, громадян, які виховують трьох дітей і більше, та громадян, члени сімей яких проходять строкову військову службу, пенсіонерів, а також інших осіб, які користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» громадян, яким у встановленому порядку видано посвідчення про те, що вони постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям