Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи можливо здійснювати передоплату товару через реєстратори розрахункових операцій. Як здійснюється повернення (чи часткове повернення) готівки в разі невиконання умов договору?

Чи можливо здійснювати передоплату товару через реєстратори розрахункових операцій. Як здійснюється повернення (чи часткове повернення) готівки в разі невиконання умов договору?


Відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України від 06.07.95 №265/95-ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами і доповненнями (далі – Закон), суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості. Якщо передоплата за продані товари (надані послуги) здійснюється готівковими коштами частинами, то суми готівки проводяться через реєстратор розрахункових операцій за окремим відділом, з зазначенням у касовому чеку “передоплата товарів”.
Відповідно до п. 4.7 розділу 4 Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 №614, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.02.01 за №107/5298 із змінами і доповненнями, реєстрація видачі коштів у разі повернення товару проведеної через реєстратори розрахункових операцій здійснюється шляхом реєстрації від'ємної суми тільки в разі забезпечення алгоритмом роботи реєстратора розрахункових операцій окремого накопичення у фіскальній пам'яті від'ємних сум розрахунків. Якщо реєстратор розрахункових операцій не забезпечує такого накопичення, то дозволяється реєструвати видачу коштів (скасування помилкової суми) за допомогою операції "службова видача".
Згідно з пунктом 2 статті 3 Закону суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції зобов'язані видавати особі, яка отримує або повертає товар, розрахунковий документ встановленої форми на повну суму проведеної операції, вимоги щодо змісту розрахункового документа визначено Положенням про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПА України від 01.12.00 №614 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05.02.01 за №105/5296 із змінами і доповненнями.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям