Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи необхідно підприємству виробнику, при реалізації продукції власного виробництва та наданні супутніх послуг використовувати при розрахунках реєстратор розрахункових операцій?

Чи необхідно підприємству виробнику, при реалізації продукції власного виробництва та наданні супутніх послуг використовувати при розрахунках реєстратор розрахункових операцій?


Відповідно до п. 1 ст. 9 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами і доповненнями далі – Закон №265, реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.
Отже, підприємство-виробник, яке реалізовує продукцію власного виробництва та одночасно надає супутні послуги, відповідно до Закону №265 може не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям