Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Як правильно здійснювати готівкові розрахунки в комп'ютерному клубі? Чи необхідно застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні розрахунків?

Як правильно здійснювати готівкові розрахунки в комп'ютерному клубі? Чи необхідно застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні розрахунків?


Відповідно до ст. 1 Закону України від 06.07.95 №265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами і доповненнями (далі - Закон), РРО застосовуються фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності або юридичними особами (їх філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами), які здійснюють операції з розрахунків в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
Згідно із п. 1 ст. 9 Закону, реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються, при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами, установами й організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ i організацій з оформленням прибуткових i видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних i завірених печаткою у встановленому порядку.
При цьому, відповідно до п.6 ст.9 Закону при продажу товарів (наданні послуг) суб'єктами підприємницької діяльності - фізичними особами, оподаткування доходів яких здійснюється відповідно до законодавства з питань оподаткування суб'єктів малого підприємництва (в тому числі шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку), якщо такі суб'єкти не здійснюють продаж підакцизних товарів (крім пива на розлив), за умови ведення такими особами книг обліку доходів і витрат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України за поданням державного органу, уповноваженого провадити державну регуляторну політику.
Крім того, відповідно до ст. 6, 7 Указу Президента України від 03.07.98 №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб`єктів малого підприємництва» із змінами і доповненнями, суб'єкти господарської діяльності – фізичні особи – платники єдиного податку мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій для проведення розрахунків із споживачами, якщо такі суб`єкти не здійснюють продаж підакцизних товарів.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям