Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Які документи складаються при опломбуванні реєстратора розрахункових операцій та в який термін потрібно надавати суб’єкту підприємницької діяльності копію довідки про опломбування до органу державної податкової служби?

Які документи складаються при опломбуванні реєстратора розрахункових операцій та в який термін потрібно надавати суб’єкту підприємницької діяльності копію довідки про опломбування до органу державної податкової служби?


Відповідно до п. 3.2. Порядку реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 № 614 "Про затвердження нормативно-правових актів до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"" та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.01 за № 107/5298 із змінами та доповненнями (далі Порядок), при опломбуванні реєстратора розрахункових операцій складається (або доповнюється) у двох примірниках довідка про опломбування реєстратора розрахункових операцій, один з яких надається суб’єкту підприємницької діяльності, а другий зберігається у центрі сервісного обслуговування (в органі державної податкової служби), що здійснив опломбування. У довідці обов'язково відображаються дані щодо відповідності конструкції та програмного забезпечення реєстратора розрахункових операцій до документації виробника, а також щодо переведення реєстратора розрахункових операцій у фіскальний режим роботи. Дані про суб’єкта підприємницької діяльності заносяться з довідки про резервування фіскального номера реєстратора розрахункових операцій або з книги обліку розрахункових операцій, а дані про реєстратора розрахункових операцій - з паспорта (формуляра) на реєстратора розрахункових операцій.
При виявленні центром сервісного обслуговування невідповідності конструкції та (або) програмного забезпечення реєстратора розрахункових операцій до документації виробника, довідка про опломбування складається у трьох примірниках, один з яких центр сервісного обслуговування надає суб’єкту підприємницької діяльності, другий передає до місцевого органу державної податкової служби, а третій залишає у себе.
Відповідно до п. 3.6. Порядку, копію кожної довідки про опломбування реєстратора розрахункових операцій, виданої центром сервісного обслуговування, суб’єкт підприємницької діяльності повинен подати до органу державної податкової служби за місцем обліку реєстратора розрахункових операцій не пізніше настання найближчого терміну подання звітності, пов'язаної із застосуванням реєстратора розрахункових операцій або використанням розрахункових книжок.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям