Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Чи застосовуються фінансові санкції за несвоєчасну сплату узгодженого податкового зобов’язання відповідно до Закону України від 21.12.00р. № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” у разі, коли суб’єкту господарювання на момент застосування таких санкцій було анульовано свідоцтво

Чи застосовуються фінансові санкції за несвоєчасну сплату узгодженого податкового зобов’язання відповідно до Закону України від 21.12.00р. № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” у разі, коли суб’єкту господарювання на момент застосування таких санкцій було анульовано свідоцтво

Відповідно до пункту 9.8 статті 9 Закону у разі анулювання реєстрації платник податку позбавляється права на нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування, але у строки, визначені законом, є зобов'язаним погасити суму податкових зобов'язань або податкового боргу з цього податку, що виникли до такого анулювання, за їх наявності, незалежно від того, чи буде така особа залишатися зареєстрованою як платник цього податку на дату сплати такої суми податку, чи ні.
При цьому, порядок погашення зобов'язань, нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, у тому числі за порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності, встановлено Законом України від 21.12.00р. № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”.
Відповідно до пункту 1.1 статті Закону України від 21.12.00р. № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” до платників податків відносяться юридичні особи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб'єктів підприємницької діяльності чи не мають такого статусу, на яких згідно з законами покладено обов'язок утримувати та/або сплачувати податки і збори (обов'язкові платежі), пеню та штрафні санкції.
Таким чином застосування фінансових санкцій за несвоєчасну сплату узгодженого податкового зобов’язання відбувається відповідно до Закону України від 21.12.00р. № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” незалежно від того, чи є такий платник платником податку на додану вартість на момент застосування таких санкцій чи ні.

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям