Спасибо.А если, я за этот месяц, еще не сдала отчеты в налоговую. Мне все равно нужно делать этот Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ или указать только в реестре с"+" и с "-" и потом этот же контрагент и в Д5 с "+" и с "-", а декларацию сдать по обычной форме?Басти писав:Податкова накладна з неправильним податковим номером контрагента була зареєстрована у єдиному реєстрі податкових накладних та включена у податкову звітність. Як виправити помилку?
! Порядок коригування та вичерпний перелік випадків, при яких виникає необхідність коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту викладений у статті 192 Податкового кодексу України (ПК).
Податкова накладна (ПН), яка зареєстрована в ЄРПН, що виписана із невірно зазначеним індивідуальним податковим номером контрагента, не підлягає коригуванню у зв'язку з відсутністю підстав у відповідності з нормами статті 192 ПК.
На жаль, механізм видалення помилково виписаних ПН та розрахунків коригувань з ЄРПН відсутній. У разі припущення в ПН будь-яких помилок «технічного» характеру при складанні та реєстрації в ЄРПН можна скласти нову, вірну ПН та зареєструвати її в ЄРПН. При цьому встигнути це зробити у встановлений ПК строк - 15 календарних днів, наступних за днем її складання. Для того, щоб орган ДПС не відмовив у реєстрації такої ПН потрібно одночасно подати в органи ДПС лист, в якому проінформувати податковий орган про можливість наявності розбіжностей у відповідному податковому періоді та вказати причину такої розбіжності.
Також підприємство повинно повідомити контрагента про факт наявності реєстрації в ЄРПН помилкової ПН, з метою недопущення позбавлення в результаті такої помилки - його податкового кредиту, шляхом подання останнім скарги у відповідності з нормами пункту 201.10 ПК.
Якщо вже час на реєстрацію вірної ПН в ЄРПН вичерпаний, то виправити «технічну» помилку можна лише шляхом подачі розрахунку коригування.
Якщо невірно зазначений індивідуальний податковий номер контрагента також зазначений в додатку 5 декларації з ПДВ, то потрібно подати Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, до якого додається додаток 5. Для виправлення невірно зазначеного індивідуального податкового номера контрагента в додатку 5 записується помилковий запис індивідуального податкового номера, при цьому вартісний показник вказується зі знаком мінус (сторнується) та наводиться правильний запис контрагента, включаючи вартісні показники. У підсумковому рядку «Усього за місяць (квартал)» наводиться нульова сума.
дод5 уточняющий
-
- Знаток
- Дякував (ла): 2 рази
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 737 разів
- Подякували: 2025 разів
-
- Знаток
- Дякував (ла): 2 рази
Еще раз огромное спасибо! Но не пойму поповоду Д5, там тоже указывать этот контрагент с"+" и с"-" и этот контрагент выйдет на "0". Извините за назойливость, просто боюсь ошибиться и потом не здавать кучу УТОЧНЕНОК.Басти писав:Если это произошло в одном отчетном периоде,то "+"и "- ",и обычная декларация.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Вы случайно сделали ОПИСКУ...А_нна писав:"+" неправельная
"-" неправильная
Если за этот месяц с данным конрагентом у вас не было движения, то результат 0
Я уточню то, что Вы имели в виду:
"+" правильная
"-" неправильная
Однако в "Единой базе налоговых знаний" дают иную рекомендацию...
Воспроизвожу ее тут "для общего сведенья"..
Вот она:
Категорія:
101. Податок на додану вартість
Підкатегорія:
101.20 реєстрація в єдиному реєстрі податкових накладних
Запитання:
Як платник податку в Єдиному реєстрі податкових накладних може зареєструвати вірно заповнену податкову накладну, якщо в ньому зареєстрована з таким же номером податкова накладна, що містить помилкові показники, та чи відображається в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних така помилкова податкова накладна?
Повна:
Відповідно до п.201.10 ст.201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкова накладна видається платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, на вимогу покупця та є підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.
При здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – Єдиний реєстр).
Враховуючи те, що відповідно до п.9 Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246 можливості реєстрації в Єдиному реєстрі двох податкових накладних з однаковими реквізитами немає, платник податку у разі реєстрації в ньому податкової накладної, що містить помилкові показники, повинен скласти нову податкову накладну з новим номером та зареєструвати її в Єдиному реєстрі.
Запитання щодо виключення з Єдиного реєстру помилково сформованої податкової накладної розглядалося в Узагальнюючій податковій консультації щодо окремих питань відображення у податковому обліку з податку на додану вартість звітного періоду податкових накладних, виписаних у попередніх періодах, та формування на їх підставі податкового кредиту, затвердженій наказом ДПС України від 16.02.12 №127, якою визначено, що податкова накладна, що містить помилкові показники, виключенню з Єдиного реєстру не підлягає.
Крім того, оскільки податкова накладна, що містить помилкові показники, не вважається податковим документом, то до неї не може бути виписаний розрахунок коригування, але вона не підлягає виключенню з реєстру виданих податкових накладних продавця та не може бути включена до реєстру отриманих податкових накладних покупця.
Наявність в Єдиному реєстрі податкової накладної з помилками спричиняє розбіжності між даними Єдиного реєстру та сумою податкових зобов’язань платника податку — продавця. Ці розбіжності є податковою інформацією, що свідчить про можливі порушення платником податків податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи податкової служби. Не надання пояснення щодо суті таких розбіжностей та документального підтвердження своїх пояснень на обов’язковий письмовий запит органу державної податкової служби протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту, є однією з обставин, за наявності якої здійснюється документальна позапланова перевірка платника податку (пп.78.1.1 п.78.1 ст.78 ПКУ).
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 7018 разів
- Подякували: 4419 разів
Ну и зачем такое надо.
Это из серии: " оставляйте так, и мы идем к Вам"
Не знаю, кто писал эти ответы.
Кстати, Любознательная, просветите, если можете
Правовое поле для руководства в работе ЭБНЗ???
Чет не встречала я
И не только я
Заранее спасибо.
Чет не встречала я
И не только я
Заранее спасибо.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 82 рази
- Подякували: 2407 разів
Правовое поле - отсутствует...Лапа писав:Ну и зачем такое надо.
Чет не встречала я
И не только я
Заранее спасибо.
Как, прочем, отсутствует и правовое поле всех тех семинаров, которые проводились по налогообложению много десятков лет...
Однако, как явление, они существовали и существуют. Существует точно так же теперь и "Единая база налоговых знаний".
Ответы, изложенные в ней не "аксиома", но являются некоторой подсказкой, а пользоваться ими или нет - каждый решает уже сам.
Я вижу не один ответ, которым бы не пользовалась и другим не советовала бы (что и делаю на семинарах, указывая на "такие" ответы), но о существовании этой базы и позиции, изложенной в ней лучше знать, чем не знать...
-
- Оракул
- Дякував (ла): 41 раз
- Подякували: 1 раз
як у рядку "Усього за місяць (...), у тому числі, придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів" відобразити придбання ліцензійного офісу, якщо його вартість підпала під розподіл ПДВ? відображати вартість без ПДВ до розподілу 783,33 грн, чи уже після нього - 777,46 грн?