Как ввести транспортные расходы, которые несет предприятие при отгрузке нескольких видов продукции и включает в стоимость продукции? Мы пользуемся услугами перевозчика, от которого есть ТТН, счет, акт и НН на транспортно-экспедиторские услуги.
Ruby писав:Как ввести транспортные расходы, которые несет предприятие при отгрузке нескольких видов продукции и включает в стоимость продукции? Мы пользуемся услугами перевозчика, от которого есть ТТН, счет, акт и НН на транспортно-экспедиторские услуги.
КУДИ ВВЕСТИ "ВНУТРЕВЕННО ИЛИ ВНУТРЕМИШЕЧНО" #dntknw#
Ruby писав:Как ввести транспортные расходы, которые несет предприятие при отгрузке нескольких видов продукции и включает в стоимость продукции? Мы пользуемся услугами перевозчика, от которого есть ТТН, счет, акт и НН на транспортно-экспедиторские услуги.
КУДИ ВВЕСТИ "ВНУТРЕВЕННО ИЛИ ВНУТРЕМИШИЧНО" #dntknw#
#g_haha# извините)) Я имела в виду как все это правильно оформить в 1С. Я совсем немного работаю, и с ТЗР еще не сталкивалась. Надеюсь получить хоть какую-то помощь.
ТЗР - транспортно-заготовительные расходы. Я рассчитываю в экселе, результат ввожу в 1С ручной проводкой.
Для этого нужно выбрать удобный для Вас субсчет и все услуги, перечисленные Вами, проводить через него, чтобы в конце месяца легко можно было определить сумму по ТЗР для распределения.
Может, это можно делать автоматически, но это лучше спросить у спецов по 1С http://www.buhgalteria.com.ua/Hit.html?id=1867 http://www.vobu.com.ua/rus/crib_categories/question/47
У ПКУ не використовується термін «транспортно-заготівельні витрати», але вказівка на ці витрати наводиться в декількох його статтях. Так, стосовно обліку товарів положеннями п. 138.6 ПКУ передбачається таке: «собівартість придбаних та реалізованих товарів формується відповідно до ціни їх придбання з урахуванням ввізного мита і витрат на доставку та доведення до стану, придатного для продажу». А згідно з п. 146.5 ПКУ до первісної вартості об'єкта основних засобів уключаються, зокрема, витрати на транспортування. Оскільки аналогічні норми щодо основних засобів (фондів) діяли й раніше, сьогодні докладніше зупинимося на новому податковому обліку ТЗВ, що складають вартість товарів (запасів).
З аналізу положень ПКУ можна зробити такі висновки:
1. ТЗВ однозначно включаються до собівартості придбаних товарів (у торгівлі). Пояснюється це тим, що п. 138.6 ПКУ, в якому йдеться про витрати на доставку, стосується торговельних операцій. Адже в ньому використовується термін «собівартість придбаних та реалізованих товарів», тоді як стосовно виробничих операцій використовується термін «собівартість виготовлених та реалізованих товарів» (п. 138.8 ПКУ).
2. ТЗВ повинні входити й до складу собівартості придбаних матеріалів, малоцінних та швидкозношуваних предметів та всіх інших запасів. Прямо про це в ПКУ не зазначається, однак з його п.п. 14.1.228 випливає, що «собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг для цілей розділу III ПКУ — витрати, що прямо пов'язані з виробництвом та/або придбанням реалізованих протягом звітного податкового періоду товарів, виконаних робіт, наданих послуг, які визначаються відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, що застосовуються в частині, яка не суперечить положенням цього розділу».
buhgalter4p писав:Да, но это же ТЗР по отгружаемой продукции покупателю, разве они не будут напрямую садиться на 93 счет?
Я изначально так и сделала, но главбух велит отнести ТЗР на стоимость продукции. Меня и сбивает с толку то, что мы отгружаем а не покупаем. Заказчику уже выставлен счет на продукцию по цене, определенной в договоре. Т.е. изменить я ее никак не могу. Запуталась окончательно #dntknw#
Коли я отримую стояки від постачальника , то там у накладній пише окремо вартість стояків без ПДВ, і окремо ТЗВ, тоді загальна вартість без ПДВ , тоді ПДВ, І сума з ПДВ