Здравствуйте всем!
Сегодня позвонила на горячую линию в налоговую по поводу выписки налоговой накладной согласно счета, а мне там сказали, и даже дали ссылку в "Єдиній базі податкових знань" категорія 130,21 цитирую:
Запитання: "Який вид договору, дату та номер необхідно зазначати у графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін?
Відповідь:Коротка:
Отже, за відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №)."
Мне на линии сказали, что изменения вступили с 18.01.2013. Т.е. в графе "Вид договора",где я обычно ставила либо договор поставки, либо купли- продажи, теперь я должна писать: "УСНИЙ ДОГОВІР КУПІВЛІ- ПРОДАЖУ, РАХУНОК ФАКТУРА ВІД ( ставлю дату віписки счета), № (ставлю номер счета).
Я ещё переспросила, и мне утвердительно ответили, что цитирую" Діяла до 18.01.13
Коротка:
У графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін зазначається вид цивільно-правового договору згідно з видом договірних зобов’язань.
У графі «від» - проставляється дата виконання усної домовленості цифрами у такій послідовності: день місяця (дві цифри), місяць (дві цифри), рік (чотири цифри) без крапок, ком та інших розділових знаків.
У графі «№» - вказується прочерк. а теперь надо прописывать в строке" Вид цивільно-правового договору": УСНИЙ ДОГОВІР КУПІВЛІ- ПРОДАЖУ, РАХУНОК ФАКТУРА ВІД ( ставлю дату выписки счета), № (ставлю номер счета)".
Может я что-то пропустила. Нигде, ни в журналах, ни в других новостях я не видела такой информации. Просто у нас возник спор с коллегой, правда по другому вопросу, и между делом узнали вот такое. Что вы скажите по поводу такого комментария в "ЄДИНІЙ БАЗІ ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ". Я выписываю налоговые по "старинке", не прописываю через запятую вид договора и счет фактура. Может мне надо быстро меняться?
краще пізно ніж ніколи#curtsey# коли тут звіти роботи, постійно потрібно читати де ставити хтести нолик і т д.#wall# придурки міняють, а ми самі своїм очам не вірим#rtfm#
Номер согласно чему с 18.01.2013 это действует, не сказали?
Как где- то прочитала " Нам не надо, что б вы работали - нам нада, что б вы мучились" Просто девизом стало.
ORXIDEA писав:Номер согласно чему с 18.01.2013 это действует, не сказали?
Я ещё переспросила, мне сказали, что действует. Сейчас дам ссылку, если получится http://sts.gov.ua/ebpz/#answer-block
В строке ставим Пошук за фразою: УСН
Категорія: 130. Податок на додану вартість
Підкатегорія: 130.21 податкова накладна
Цитирую
Запитання:Який вид договору, дату та номер необхідно зазначати у графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної у разі постачання товарів/послуг за усною домовленістю сторін?Відповідь:Коротка:
За відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №).
Повна:
Підпунктом «и» п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI (далі – ПКУ) передбачено обов’язкове заповнення рядка «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної.
У разі укладання договорів в письмовій формі в податковій накладній за операцією, на яку виписується податкова накладна, проставляються вид цивільно-правового договору згідно з Цивільним кодексом України від 16 січня 2003 року №435-IV із змінами та доповненнями (далі – ЦКУ) (наприклад: договір купівлі – продажу, міни, підряду, надання послуг, перевезення тощо), а також дата складання договору та його номер.
Відповідно до ст.207 ЦКУ правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони.
Згідно з ст.9 Закону України від 16 липня 1999 року №996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями первинні та зведені облікові документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити:
назву документа (форми);
дату і місце складання;
назву підприємства, від імені якого складено документ;
зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
Рахунок – фактура за своїм призначенням не відповідає ознакам первинного документа (оскільки ним не фіксується будь-яка господарська операція, розпорядження або дозвіл на проведення господарської операції), а носить лише інформаційний характер.
Тобто, форма рахунку – фактури не містить можливості визначення змісту правочину (купівлі – продажу, надання послуг, перевезення тощо) та не визначає вид договірних зобов’язань.
Отже, за відсутності документа, що фіксує зміст правочину, вважається, що такий правочин вчинено усно. У разі наявності рахунку - фактури або іншого документа, що підтверджує вчинення усного правочину, в графі «Вид цивільно-правового договору» податкової накладної робиться відповідний запис та вказується документ, на підставі якого здійснено операцію, його дата і номер (наприклад: Усний договір купівлі - продажу, рахунок – фактура від _ №).
Я ещё переспросила, мне сказали, что действует. Сейчас дам ссылку, если получится http://sts.gov.ua/ebpz/#answer-block
А вы находили? Задаю в поисковике - ноль видповидей.
А вы находили? Задаю в поисковике - ноль видповидей.