дод5 уточняющий

декларація, уточнення, виправлення помилок
Люсильда
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 11 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Люсильда »

уважаемые бухгалтера, подскажите- в дод. 5 к декларации по НДС за апрель перепутала название контрагента (цифры верные) я подаю уточнёнку дод5, а надо ли ещё, что то уточнять.Заранее спасибо.

Helga_R
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 83 рази

Повідомлення Helga_R »

Люсильда писав:уважаемые бухгалтера, подскажите- в дод. 5 к декларации по НДС за апрель перепутала название контрагента (цифры верные) я подаю уточнёнку дод5, а надо ли ещё, что то уточнять.Заранее спасибо.
Уточнюючий розрахунок, додаток 5 уточнюючий. І в наступному реєстрі відмінусувати помилку і з плюсом поставити правильного контрагента. Але вказати період той, за який зараз подаєте УР та д.5.

Helen-gold
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 123 рази
Подякували: 12 разів

Повідомлення Helen-gold »

Помогите!!
В апреле ошибка арифметика в 5 додатке -інші не попала сума 20000,00 и естественно не попала в декларацию.
хочу уточнить УР додатком до декларации. Как уточнить додаток 5?

Лапа
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7018 разів
Подякували: 4419 разів

Повідомлення Лапа »

Helen-gold писав:Помогите!!
В апреле ошибка арифметика в 5 додатке -інші не попала сума 20000,00 и естественно не попала в декларацию.
НО - придётся оплатить штраф 3%

Дод 5 - уточнюючий. Проставляете какой месяц уточняете и заполняете только строку с плюсом 20000
УР - переписываете в столбик 4 - построчно из деки
столбец 5 как должно быть. В столбце 6 - разница 5-6 .Насчитываете штраф.
До сдачи УРа заплатите штраф, пеню и сумму налога.

Helen-gold
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 123 рази
Подякували: 12 разів

Повідомлення Helen-gold »

Лапа писав:

Дод 5 - уточнюючий. Проставляете какой месяц уточняете и заполняете только строку с плюсом 20000
То-есть я правильно поняла: у меня 2 додатка 5 в месяце-звитній и уточн.

И.О.
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 13964 рази
Подякували: 2289 разів

Повідомлення И.О. »

Helen-gold писав:
Лапа писав:

То-есть я правильно поняла: у меня 2 додатка 5 в месяце-звитній и уточн.
Если Вы сейчас подаете, то УР и уточ.дод.5 за июнь м-ц

IronLady
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення IronLady »

Здравствуйте!У нас ситуация такая.За апрель не правильно сдали НДС, занизили себе НО к выплате, то есть завысили НК.
Узнавала в справочном департаменте, сказали выплатить сумму задолженности по НДС, штраф в размере 3% от суммы НДС, а потом подавать уточнёнку Додаток 5.
Возникает вопрос, штраф платить с каким кодом, может 140?Типа задолженность перед бюджетом.
И что-то не могу понять по поводу пени, всё-таки прошло уже почти 4 месяца, я так понимаю, что кроме штрафа нужно выплатить пеню, весь НКУ перерыла, есть про пеню только если ввозится через таможню.Помогите пожалуйста доразобраться, на форуме не нашла....

xoxlalex
УченикУченик
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення xoxlalex »

Здравствуйте! Подскажите, пожал.,как быть, если при сдаче УР с уточн.додат.5 (исправляю 06-2013, уменьшаю НК) намудрила с отчетным периодом. Сдавала сегодня 05.08.13, а отчет.период в обоих отчетах указала 07-2013. В итоге УР не принят, а уточн.Додаток 5 принят. Теперь исправила отчет.период в УР на 08-2013, а что делать с уточн.Додатком 5, если уже есть квит.2, что он принят за 07-2013?

Иванка1979
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення Иванка1979 »

Здравствуйте, подскажите пожалуйста. Я в этом месяце выписала накладную, но не правильно выбрала контрагента и успела ее зарегистрировать. Сделала корриктировку с минусом. Указала в реестре НН и корректир., а теперь не пойму, эту накладную и корриктировку надо указывать в Д5?

Басти
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 737 разів
Подякували: 2025 разів

Повідомлення Басти »

Податкова накладна з неправильним податковим номером контрагента була зареєстрована у єдиному реєстрі податкових накладних та включена у податкову звітність. Як виправити помилку?

! Порядок коригування та вичерпний перелік випадків, при яких виникає необхідність коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту викладений у статті 192 Податкового кодексу України (ПК).
Податкова накладна (ПН), яка зареєстрована в ЄРПН, що виписана із невірно зазначеним індивідуальним податковим номером контрагента, не підлягає коригуванню у зв'язку з відсутністю підстав у відповідності з нормами статті 192 ПК.
На жаль, механізм видалення помилково виписаних ПН та розрахунків коригувань з ЄРПН відсутній. У разі припущення в ПН будь-яких помилок «технічного» характеру при складанні та реєстрації в ЄРПН можна скласти нову, вірну ПН та зареєструвати її в ЄРПН. При цьому встигнути це зробити у встановлений ПК строк - 15 календарних днів, наступних за днем її складання. Для того, щоб орган ДПС не відмовив у реєстрації такої ПН потрібно одночасно подати в органи ДПС лист, в якому проінформувати податковий орган про можливість наявності розбіжностей у відповідному податковому періоді та вказати причину такої розбіжності.
Також підприємство повинно повідомити контрагента про факт наявності реєстрації в ЄРПН помилкової ПН, з метою недопущення позбавлення в результаті такої помилки - його податкового кредиту, шляхом подання останнім скарги у відповідності з нормами пункту 201.10 ПК.
Якщо вже час на реєстрацію вірної ПН в ЄРПН вичерпаний, то виправити «технічну» помилку можна лише шляхом подачі розрахунку коригування.
Якщо невірно зазначений індивідуальний податковий номер контрагента також зазначений в додатку 5 декларації з ПДВ, то потрібно подати Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок, до якого додається додаток 5. Для виправлення невірно зазначеного індивідуального податкового номера контрагента в додатку 5 записується помилковий запис індивідуального податкового номера, при цьому вартісний показник вказується зі знаком мінус (сторнується) та наводиться правильний запис контрагента, включаючи вартісні показники. У підсумковому рядку «Усього за місяць (квартал)» наводиться нульова сума.

Відповісти

Повернутись до “Звітність з ПДВ”