Фин помощь сотруднику
-
novichok
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 81 раз
- Подякували: 890 разів
Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.jl1985 писав:Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?
-
jl1985
- Мыслитель

- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 9 разів
novichok писав:Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.jl1985 писав:Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?
по поводу 30% - а где эту информацию можно почитать?
спасибо
-
Люлик
- Акула НКУ

- Дякував (ла): 3428 разів
- Подякували: 2781 раз
Стаття 128. Обмеження розміру відрахувань з заробітної платиjl1985 писав:novichok писав:Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.jl1985 писав:Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?
спасибо
При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти процентів, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, - п'ятдесяти процентів заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.
При відрахуванні з заробітної плати за кількома виконавчими документами за працівником у всякому разі повинно бути збережено п'ятдесят процентів заробітку.
Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.
-
jl1985
- Мыслитель

- Дякував (ла): 21 раз
Люлик писав:Стаття 128. Обмеження розміру відрахувань з заробітної платиjl1985 писав:novichok писав: Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.
спасибо
При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти процентів, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, - п'ятдесяти процентів заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.
При відрахуванні з заробітної плати за кількома виконавчими документами за працівником у всякому разі повинно бути збережено п'ятдесят процентів заробітку.
Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.
Дякую!#drinks#
-
halasky
- Оракул

- Дякував (ла): 100 разів
Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.
Ситуація така: директор хоче взяти безпроцентну позику на п-стві на 3 роки у сумі 150 тис.,при цьому виникли питання
1)Як договір позики підписувати? чи може фін.директор підписати дог. зі сторони позикодавця із директором(працівником)-позичальником?
2)чи потрібно даний договір посвідчувати нотаріально?
3)чи є якісь обмеження щодо термінів надання позики? якщо надати позику на 20-30років...
4)якщо працівник не повертає кошти по закінченні договору,то нараховується 17%,хто платить їх працівник чи позикодавець?
5)як в 1Дф це відобразити?
6)У податковому обліку я не відношу до витрат цю позику до повного погашення,а якщо працівник не поверне її чи можу я її на витрати віднести?
Ситуація така: директор хоче взяти безпроцентну позику на п-стві на 3 роки у сумі 150 тис.,при цьому виникли питання
1)Як договір позики підписувати? чи може фін.директор підписати дог. зі сторони позикодавця із директором(працівником)-позичальником?
3)чи є якісь обмеження щодо термінів надання позики? якщо надати позику на 20-30років...
4)якщо працівник не повертає кошти по закінченні договору,то нараховується 17%,хто платить їх працівник чи позикодавець?
6)У податковому обліку я не відношу до витрат цю позику до повного погашення,а якщо працівник не поверне її чи можу я її на витрати віднести?
-
Татьяна ТС
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
В інтернеті шукали?halasky писав:Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.
-
Татьяна ТС
- Светоч Мысли

- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
А яку ви хочете чітку відповідь, написали 6 питань і на жодне не знайшли відповідь на ресурсах?halasky писав: та читала я це все...ну хочеться чіткої відповіді....або підтвердження хоч би...
А підтвердження яке? При перевірці чи директорам скажете, що мені на форумі написали?
Приймаєте рішення ВИ.
-
halasky
- Оракул

- Дякував (ла): 100 разів
Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.
Думаю можна
думаю ні
не знайшла
так нарах. 17% при сумі більше 10 мін. з/п, може платити і позичальник
ознака 126...
так
так от хочеться ще й проаналізувати,що на форумі напишуть,всетаки тут не дурні люди і багато корисної інфи я тут черпаю,ну вже вибачте,що так багато питань...
Думаю можна
думаю ні
не знайшла
так нарах. 17% при сумі більше 10 мін. з/п, може платити і позичальник
ознака 126...
так
так от хочеться ще й проаналізувати,що на форумі напишуть,всетаки тут не дурні люди і багато корисної інфи я тут черпаю,ну вже вибачте,що так багато питань...