Фин помощь сотруднику

jl1985
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 9 разів

Повідомлення jl1985 »

Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?

novichok
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 890 разів

Повідомлення novichok »

jl1985 писав:Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?
Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.

jl1985
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення jl1985 »

novichok писав:
jl1985 писав:Добрый день! Выдали фин. помощь сотруднику, можем ли мы частично возврат этой фин. помощи удерживать из его з/п ( по его согласию)?
Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.

по поводу 30% - а где эту информацию можно почитать?
спасибо

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

jl1985 писав:
novichok писав:

спасибо
Стаття 128. Обмеження розміру відрахувань з заробітної плати
При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти процентів, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, - п'ятдесяти процентів заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.

При відрахуванні з заробітної плати за кількома виконавчими документами за працівником у всякому разі повинно бути збережено п'ятдесят процентів заробітку.

Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/322-08

jl1985
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення jl1985 »

Люлик писав:
jl1985 писав:
novichok писав: Можете,но лучше это прописать в договоре, и сумма удержания не больше кажется 30% от суммы после удержания налогов.

спасибо
Стаття 128. Обмеження розміру відрахувань з заробітної плати
При кожній виплаті заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати двадцяти процентів, а у випадках, окремо передбачених законодавством України, - п'ятдесяти процентів заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.

При відрахуванні з заробітної плати за кількома виконавчими документами за працівником у всякому разі повинно бути збережено п'ятдесят процентів заробітку.

Обмеження, встановлені частинами першою і другою цієї статті, не поширюються на відрахування із заробітної плати при відбуванні виправних робіт і при стягненні аліментів на неповнолітніх дітей. У цих випадках розмір відрахувань із заробітної плати не може перевищувати сімдесяти відсотків.
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/322-08

Дякую!#drinks#

halasky
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 100 разів

Повідомлення halasky »

Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.
Ситуація така: директор хоче взяти безпроцентну позику на п-стві на 3 роки у сумі 150 тис.,при цьому виникли питання

1)Як договір позики підписувати? чи може фін.директор підписати дог. зі сторони позикодавця із директором(працівником)-позичальником?

2)чи потрібно даний договір посвідчувати нотаріально?

3)чи є якісь обмеження щодо термінів надання позики? якщо надати позику на 20-30років...

4)якщо працівник не повертає кошти по закінченні договору,то нараховується 17%,хто платить їх працівник чи позикодавець?

5)як в 1Дф це відобразити?

6)У податковому обліку я не відношу до витрат цю позику до повного погашення,а якщо працівник не поверне її чи можу я її на витрати віднести?

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

halasky писав:Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.
Ситуація така: директор хоче взяти безпроцентну позику на п-стві на 3 роки у сумі 150 тис.,при цьому виникли питання
1)Як договір позики підписувати? чи може фін.директор підписати дог. зі сторони позикодавця із директором(працівником)-позичальником?
3)чи є якісь обмеження щодо термінів надання позики? якщо надати позику на 20-30років...
4)якщо працівник не повертає кошти по закінченні договору,то нараховується 17%,хто платить їх працівник чи позикодавець?
6)У податковому обліку я не відношу до витрат цю позику до повного погашення,а якщо працівник не поверне її чи можу я її на витрати віднести?
В інтернеті шукали?
http://buhgalter24.at.ua/publ/nalogovyj ... /3-1-0-379

http://online.dtkt.ua/Book/%D0%9F%D0%BE ... avPoint-49

http://magazine.faaf.org.ua/content/view/554/36/

halasky
Оракул
Оракул

Повідомлення halasky »

та читала я це все...ну хочеться чіткої відповіді....або підтвердження хоч би...

Татьяна ТС
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 370 разів
Подякували: 1089 разів

Повідомлення Татьяна ТС »

halasky писав: та читала я це все...ну хочеться чіткої відповіді....або підтвердження хоч би...
А яку ви хочете чітку відповідь, написали 6 питань і на жодне не знайшли відповідь на ресурсах?
А підтвердження яке? При перевірці чи директорам скажете, що мені на форумі написали?
Приймаєте рішення ВИ.

halasky
Оракул
Оракул

Повідомлення halasky »

Дуже прошу досвідчених бухів) допомогти,перший раз за свою практику стикаюсь з таким.

Думаю можна

думаю ні

не знайшла

так нарах. 17% при сумі більше 10 мін. з/п, може платити і позичальник

ознака 126...

так

так от хочеться ще й проаналізувати,що на форумі напишуть,всетаки тут не дурні люди і багато корисної інфи я тут черпаю,ну вже вибачте,що так багато питань...

Повернутись до “Загальні питання бухгалтерського обліку”