Да с проводками правильно и в деку сумму с НДС и с нее 21%LLM писав:В мене на рахунку Кт 685 зависла сума нарахованих проф.внесків, хочу в цьому кварталі цю суму списать, проводка Дт685 Кт791, і ще в деку прибутку мені ставити цю суму.
Списание дебиторской и кредиторской задолженностей
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 559 разів
- Подякували: 522 рази
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1728 разів
А про ПДВ щось не зрозуміла це ж прострочена сума профсоюзним внескам, хіба є ПДВ?VITAA писав:Да с проводками правильно и в деку сумму с НДС и с нее 21%LLM писав:В мене на рахунку Кт 685 зависла сума нарахованих проф.внесків, хочу в цьому кварталі цю суму списать, проводка Дт685 Кт791, і ще в деку прибутку мені ставити цю суму.
В 2007 году предприятие А получило возвратную финансовую помощь от предприятия Б и включило ее в ВД (в том же квартале). Сейчас предприятие А ликвидируется, и при выявлении кредиторов оказалось, что предприятие Б уже где-то с пол года как ликвидировано. Т.Е. долг возвращать не кому. Как списать эту кредиторскую задолженность по бух. учету и будут ли ВД (или уже нет, т.к. при получении уже включали). Подскажите пожалуйста.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 475 разів
- Подякували: 70 разів
Скажіть будь-ласка, як правильно списати заборгованість за телефон (Київстар) по фірмі? Попереднім бухгалтером не було проведено оплату за телефон, бо керівник платив по терміналу, а чеки не брав. Сума "висить" 4000,00. договір було розірвано ще в 2011році.
-
- Гений
- Дякував (ла): 207 разів
- Подякували: 122 рази
Добрый вечер! Хочу спросить по поводу списания кредиторской задолженности.
...............
Категорія:130. Податок на додану вартість
Підкатегорія:130.23 реєстр виданих та отриманих податкових накладних
Запитання:
Як на підставі бухгалтерської довідки в р.ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних відобразити коригування податкового кредиту, сформованого при отриманні товарів/послуг, розрахунки з постачальником за які не проведено, при списанні кредиторської заборгованості, за якою минув термін позовної давності?
Відповідь:
Коротка:
Коригування податкового кредиту, сформованого при отриманні товарів/послуг, розрахунки з постачальником за які не проведено, при списанні кредиторської заборгованості, за якою минув термін позовної давності, на підставі бухгалтерської довідки в розділі ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних відображається наступним чином:
у графі 1 вказується порядковий номер, який відповідає порядковому номеру запису в реєстрі;
у графах 2, 3, 4 - відповідні реквізити документа (його дата виписки та порядковий номер);
у графі 5 - «БО»;
у графі 6, 7 платник податку записує своє найменування та свій індивідуальний податковий номер;
у графі 8 – загальна сума з ПДВ, на яку отримано товарів/послуг;
у графах 9, 10 – обсяги отриманих товарів/послуг, за які не проведено розрахунки, та сума ПДВ, що підлягає коригуванню, зі знаком «-»;
у графах 13, 14 – обсяги отриманих товарів/послуг, за які не проведено розрахунки, та сума ПДВ, що підлягає коригуванню, зі знаком «+»;
у графах 11, 12, 15, 16 - позначка «O».
Согласно этому я так понимаю надо все-таки делать коректировку кредита ???
...............
Категорія:130. Податок на додану вартість
Підкатегорія:130.23 реєстр виданих та отриманих податкових накладних
Запитання:
Як на підставі бухгалтерської довідки в р.ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних відобразити коригування податкового кредиту, сформованого при отриманні товарів/послуг, розрахунки з постачальником за які не проведено, при списанні кредиторської заборгованості, за якою минув термін позовної давності?
Відповідь:
Коротка:
Коригування податкового кредиту, сформованого при отриманні товарів/послуг, розрахунки з постачальником за які не проведено, при списанні кредиторської заборгованості, за якою минув термін позовної давності, на підставі бухгалтерської довідки в розділі ІІ реєстру виданих та отриманих податкових накладних відображається наступним чином:
у графі 1 вказується порядковий номер, який відповідає порядковому номеру запису в реєстрі;
у графах 2, 3, 4 - відповідні реквізити документа (його дата виписки та порядковий номер);
у графі 5 - «БО»;
у графі 6, 7 платник податку записує своє найменування та свій індивідуальний податковий номер;
у графі 8 – загальна сума з ПДВ, на яку отримано товарів/послуг;
у графах 9, 10 – обсяги отриманих товарів/послуг, за які не проведено розрахунки, та сума ПДВ, що підлягає коригуванню, зі знаком «-»;
у графах 13, 14 – обсяги отриманих товарів/послуг, за які не проведено розрахунки, та сума ПДВ, що підлягає коригуванню, зі знаком «+»;
у графах 11, 12, 15, 16 - позначка «O».
Согласно этому я так понимаю надо все-таки делать коректировку кредита ???
-
- Знаток
- Дякував (ла): 16 разів
- Подякували: 1 раз
Никак не могу найти ответ, подскажите пожалуйста.
Юр лицо плательщик НДС, общая система. В 2010 году нами была произведена предоплата за услуги предприятию В, была получена НН отнесен налоговый кредит и сумма отнесена на валовые расходы. Сейчас истек срок исковой давности, услуги не получены, что делать с НДС (коректировать?), валовые расходы?
Юр лицо плательщик НДС, общая система. В 2010 году нами была произведена предоплата за услуги предприятию В, была получена НН отнесен налоговый кредит и сумма отнесена на валовые расходы. Сейчас истек срок исковой давности, услуги не получены, что делать с НДС (коректировать?), валовые расходы?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 833 рази
- Подякували: 695 разів
В журнале ВСБУ была консультация вкратце такого содержания: В НКУ нет нормы, которая требует уменьшать расходы по авансам, перечисленным до 01,04,11г, по которым не получен товар или услуги. То же в ЕБНЗ: не нужно уменьшать расходы, которые были увеличены на момент перечисления п/о по старому Закону "О прибыли" По НК в ЕБНЗ точного ответа нет.Ранее была консультация, что нужно начислить НО, теперь ответа нет. Такое состояние дел было на начало этого года.Может с тех пор что-то изменилось-нет уже сил отслеживать кучу мнений по этому поводу.Поэтому я стараюсь прошлыми периодами как-нибуди по тихому закрыть такие п/о типа полученными услугами, особенно если суммы небольшие, на которые вряд ли кто-то обратит внимание
Еще в журнале "Баланс" от 08,10.12г была консультация от ГНИ-нет использования в хоз деятельности нужно начислить НО по дате истечения срока исковой давности. В общем-выбирайте сами
Еще в журнале "Баланс" от 08,10.12г была консультация от ГНИ-нет использования в хоз деятельности нужно начислить НО по дате истечения срока исковой давности. В общем-выбирайте сами
Податки-це зло, неохідне, але все-таки зло, і чим менше їх у нас, тим краще. У. Черчилль 1907р
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 1103 рази
- Подякували: 2360 разів
Приблизительно так... Только не 70 счёт, а 717, и налог на прибыль 6413, а не 6416... даааа... И ещё НДС будет или нет... разные бывают кредиторки и по разному закрываются... но если уже после проверки, значит НДС не попал?...
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 2642 рази
- Подякували: 1922 рази
tomassa писав:Приблизительно так... Только не 70 счёт, а 717, и налог на прибыль 6413, а не 6416... даааа... И ещё НДС будет или нет... разные бывают кредиторки и по разному закрываются... но если уже после проверки, значит НДС не попал?...
У меня налог на прибыль в 1С- 7 6416. Так что не надо так категорично.