Підприємство вирішило продати власне авто, яке повністю замортизовано, за символічну вартість - як цю операцію правильно оформити в обліку. Якщо можливо з прикладами проводок)
Дякую
Продажа авто и экспертная оценка
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1729 разів
Експертну-ніNusha писав:Самі ми не можемо встановити експертну оцінку авто?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 7078 разів
- Подякували: 1729 разів
Вам проведуть експертну оцінку, оцінять Ваш ОС, реалізували все як звзвичай задекларували, сплатили ПДВ, з приводу витрат не зрозуміла, це витрати ,які пов'язані з реалізацією ОЗ?Nusha писав:Тобто власноручно встановити ціну ми не можемо, це зрозуміло)
Як бути далі, тобто, встановили експертну оцінку, продали...нам потрібно нарахувати пдв? і як продаж відобразити потім в витратах?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1215 разів
- Подякували: 1826 разів
витрати это к примеру стоимость оценки , транспортные и т.п. , доход будет сверх остаточной стоимости , если у Вас ноль балансовая стоимость , то доход будет полностью (продажный )Nusha писав:Тобто власноручно встановити ціну ми не можемо, це зрозуміло)
Як бути далі, тобто, встановили експертну оцінку, продали...нам потрібно нарахувати пдв? і як продаж відобразити потім в витратах?
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 35 разів
- Подякували: 1 раз
Я ж реалізовую своє, власне авто, тобто то мої витрати - як їх відобразити при продажу авто? наприклад - остаточна вартість авто 0 грн., продажна, вона і експертна ціна 10000,00. як мені відобразити в обліку цю операцію? з 10000,0 взяти пдв?
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 1215 разів
- Подякували: 1826 разів
если в экспертной оценке не стоит уточнение цена с НДС или нет то 10 000 и сверху НДСNusha писав:Я ж реалізовую своє, власне авто, тобто то мої витрати - як їх відобразити при продажу авто? наприклад - остаточна вартість авто 0 грн., продажна, вона і експертна ціна 10000,00. як мені відобразити в обліку цю операцію? з 10000,0 взяти пдв?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 16 разів
- Подякували: 196 разів
В расходы вы могли бы показать, если ликвидационная стоимость у вас не равнялась 0.
В данном случае у вас доход= экспретная оценка или цена продажи (но не ниже экспертной оценки) без НДС.
В данном случае у вас доход= экспретная оценка или цена продажи (но не ниже экспертной оценки) без НДС.