подать госрегистратору информацию о конечном выгодополучателе!

Організація, зміни, створення, ліквідація бізнесу
Малибу
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 9 разів

Повідомлення Малибу »

отпишусь и я :) у меня директор-учредитель единственный, вчера сдала, гос.регистратор без проблем все приняла, спасибо форумчанам за советы по заполнению. Вчера кроме разозленных бухгалтеров и директоров там уже была и милиция, и телевидение, и люди в камуфляже (самооборона), но вроде все мирно было. Что подали законопроект знала, но для нашей фирмы штраф непосильный, если бы не приняли в срок закон и мы бы отхватили штраф, то скорее всего своей зарплаты я бы не увидела еще долго, т.к. фирма маленькая, еле держится на плаву. В списки записалась ранним утром 20 числа, ночью не дежурила, т.к. моей преданности делу есть границы, вечером 20 сходила на перекличку, утром 21 пришла пораньше чтоб не пропустить заветный талончик и часа в 3 уже сдала форму (радости не було предела :)). Конечно дурдом, что творится, жаль людей и зла не хватает на наших законодателей, которые абсолютно не задумываются о благе людей и малого бизнеса

Елена_П
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 800 разів
Подякували: 3799 разів

Повідомлення Елена_П »

Статья об информации и разъяснения о конечных выгодополучателях https://yadi.sk/i/ookdM6P4goQ9o
Образцы заполнения к статье страница 1 формы 4 https://yadi.sk/i/s8V_ukJkgoQJc
страница 4 ф4 если учр физ лица (уже наверное не актуально) https://yadi.sk/i/8PY7Sfw2goQQz
страница 4 ф4 если учр юр. лица https://yadi.sk/i/QtEK90CBgoQT7

Эльвина89
УченикУченик

Повідомлення Эльвина89 »

Polly писав:Иду завтра к нотариусу - на последнюю фирму заверять ф.4. Отправлю по почте.
Закон вступит в силу после того, как подпишет президент.
Пока что в силе срок - 25.05.15#hi#
Подскажите, пожалуйста. Я подаю почтой. Для заверения у нотариуса распечатала всю форму, заполнила 1 и 4 страницы, поставила там подписи, печати. А остальные ПУСТЫЕ (2,3,5,6...) тоже нужно подпись и печать (кроме 10)??? они же не заполненные! а вдруг кто потом в мои пустые подписанные страницы что-то дорисует? ))

katerina777
Оракул
Оракул
Дякував (ла): 79 разів
Подякували: 38 разів

Повідомлення katerina777 »

Эльвина89 писав:
Polly писав:Иду завтра к нотариусу - на последнюю фирму заверять ф.4. Отправлю по почте.
Закон вступит в силу после того, как подпишет президент.
Пока что в силе срок - 25.05.15#hi#
Подскажите, пожалуйста. Я подаю почтой. Для заверения у нотариуса распечатала всю форму, заполнила 1 и 4 страницы, поставила там подписи, печати. А остальные ПУСТЫЕ (2,3,5,6...) тоже нужно подпись и печать (кроме 10)??? они же не заполненные! а вдруг кто потом в мои пустые подписанные страницы что-то дорисует? ))

я по почте отсылала, все печатала, даже 10 лист:) информацию приняли, уже на сайте

Мадемуазель
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 34 рази

Повідомлення Мадемуазель »

Сьогодні ми потрапили на прийом до керівника Дарн.держ.реєстр.

Через тиждень-два потрібно чекати нову форму з роз'ясненнями! #wall#

Ситуація у нас така:
Два засновника юр.особи+ нерезиденти.

У одного засновники- засновники дві юр.особи, а у них вже засновник фіз.особа- на нього заповнити 5 сторінку.

У іншого засновника- той хто володіє бульше 25%- державне підприємство, тож не можливо встановити кінцевого вигодоотримувача і от саме це має бути в новій формі 4.
Достовірність даних буде перевіряти податкова.

Сказали чекати нову форму! #swoon#

Харьковчанка
УченикУченик
Дякував (ла): 5 разів

Повідомлення Харьковчанка »

tamika писав:
Харьковчанка писав:в Киеве регистрационки работают весь день, а в Харькове только до 13.00 принимают и все, люди позавчера 1600.... записывались в списки, до 200 чел в день в два кабинета, по 100 чел с одного списка, вчера шестисотые проходили, это недели через две попадут в лучшем случае. Это Харьков. Одна регистрационка на весь город.
#g_cray2# #g_cray2# #g_cray2# Я тоже в Харькове пришла, посмотрела и ушла. с такими очередями туда попасть просто нереально!!!!!!

списки действуют только до вступления в действие изменений, максимум в понедельник (сегодня еще били за живую очередь, сама видела), так что отдыхайте и приходите, всем удачи

Харьковчанка
УченикУченик
Дякував (ла): 5 разів

Повідомлення Харьковчанка »

подскажите, пожалуйста, если учредитель одно юрлицо, у которого пять учредителей физиков: один больше 25%, еще два больше 10%, то форму 4 заполнять на одного или на трех физиков? или может на всех пять? Мне кажется, что на трех, но неуверена
и все-таки стр. 4 или стр. 5, или на стр. 4 два физика, на стр. 5 один физик???

Викуля
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 44 рази

Повідомлення Викуля »

3. Пункт 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № 46, ст. 2048) викласти в такій редакції: «2. Юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, зобов’язані подати державному реєстратору відомості про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх учасника (засновника), якщо учасник (засновник) - юридична особа, або про відсутність такого кінцевого бенефіціарного власника (контролера) упродовж десяти місяців з дня набрання чинності цим Законом. Зазначені відомості не подаються: 1) юридичними особами, до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації яких інформація про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) не включається відповідно до частини першої статті 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців»; 2) юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками. У цьому випадку учасники – фізичні особи є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юридичної особи.

Судя по тексту этого законопроэкта неприбыльные организации теперь должны уведомить , что у них нет бенефициаров, а то их учредители автоматически будут считатся бенефициарами. Кто что думает по этому поводу?

Мадемуазель
Мастер
Мастер
Дякував (ла): 14 разів
Подякували: 34 рази

Повідомлення Мадемуазель »

Харьковчанка писав:подскажите, пожалуйста, если учредитель одно юрлицо, у которого пять учредителей физиков: один больше 25%, еще два больше 10%, то форму 4 заполнять на одного или на трех физиков? или может на всех пять? Мне кажется, что на трех, но неуверена
и все-таки стр. 4 или стр. 5, или на стр. 4 два физика, на стр. 5 один физик???
Нам сказали, що потрібно 5 сторінку заповнити на фіз.особу. Якщо у Вас нема можливості проконсультуватись (в Києві в держ.рестр. я бачила консультантів), то заповніть 4 і 5 сторінки+ чисті з печатками і підписом, а в реєстротара вже запитаєте, які потрібно. Мені було б шкода простояти в такій черзі, а потім дізнатись, що щось не так.... Краще перестрахуватись #blush#
P.S. у нас фіз.особа більше 10%

Natalenna
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 3872 рази
Подякували: 3194 рази

Повідомлення Natalenna »

Мадемуазель писав:
Natalenna писав:Думаю, я тут багато кого розчарую, але розслаблятися ще нема чого. Я дзвонила у мін'юст, сказали, що ЗУ ще не підписаний і не опублікований. У мене ще профспілка приплила...тому я з вами... Буду подавати по-старому, а далі буде видно...
Я так ще вчора подумала, коли прочитала про прийняття закону#cray#

Але у нас така черга, що ми вже точно не встигнемо сьогодні чи в понеділок здати, тож вже не хвилюємось #smile3#
це всюди такі черги. по профспілці ми подавали по пошті на адресу мін'юсту, а не держреєстратора.
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво

Відповісти

Повернутись до “Організаційні питання”