Відповідальність єдиного бухгалтера.

Організація, зміни, створення, ліквідація бізнесу
офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 10003 рази
Подякували: 5885 разів

Повідомлення офигевшая »

nata_nata писав:Доброго дня! Працюла я у декількох підприємців ФОП на 2групі бухгалтером, трудового договору не було заключено з ними, податкова міліція розпочала розслідування проти них(наскільки я розумію - за ухилення від сплати податків у великих розмірах), конфіскувала всі документи та ін. Яка може бути відповідальність у мене, як бухгалтера(в основному оформляла трудові договора, згідно них нараховувала з/п,здавала звіти у ПФ, податкову на біржу)???????????????????????ДОПОМОЖІТЬ розібратися будь ласка
А сами то вы видите свои ошибки в вопросах по которым ведется расследование? Нельзя же обвинить человека вообще...должна же быть конкретика!

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення офигевшая »

nata_nata писав:Ну ФОПи будуть казати що я здавала їхню звітність, а що далі, що мені робити, як правильно поводитися?
Так если за неуплату, то при чем сдесь "сдавала"? И где написано, что ваша обязанность и начислять и сдавать и платить?

IN_NOCHKA
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 224 рази
Подякували: 1085 разів

Повідомлення IN_NOCHKA »

Чи є у вас довіреність і на що?

nata_nata
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення nata_nata »

Ні довіреностей нема і не було

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

nata_nata писав:Ну ФОПи будуть казати що я здавала їхню звітність, а що далі, що мені робити, як правильно поводитися?
Говорить, что не сдавали)
Ответственность по 212 несет лицо, которое делало расчет налога и не уплачивало его. Определяется это лицо по соответствующему образованию, показаниям свидетелей, подписям в налоговой отчетности (но не исключительно), и прочим признакам.
За сим считаю, что Вам не на форум обращаться надо.

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення офигевшая »

Marlboro писав:
Говорить, что не сдавали)
Ответственность по 212 несет лицо, которое делало расчет налога и не уплачивало его. Определяется это лицо по соответствующему образованию, показаниям свидетелей, подписям в налоговой отчетности (но не исключительно), и прочим признакам.
За сим считаю, что Вам не на форум обращаться надо.
Ну почему же по показаниям свидетелей? Новый УПК еще "радует" - со слов третьих лиц.....

nata_nata
ЗнатокЗнаток

Повідомлення nata_nata »

Як казати що не здавала, якщо книги доходів писані мною, вилучили компютер - там тоже є всі документи, тай вони будуть казати , що я здавала. Мені казали яка виручка за квартал, яку я й показувала у декл по ЄП, податок по ЄП сплачували фіксовану ставку. І куда мені звертатися, невже мене тоже можуть притянути до відповідальності???

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Конечно могут.

nata_nata
ЗнатокЗнаток

Повідомлення nata_nata »

І які наслідки можуть бути для мене, доступу до цифр (виручки ) у мене не було

офигевшая
Акула НКУ
Акула НКУ

Повідомлення офигевшая »

nata_nata писав:Як казати що не здавала, якщо книги доходів писані мною, вилучили компютер - там тоже є всі документи, тай вони будуть казати , що я здавала. Мені казали яка виручка за квартал, яку я й показувала у декл по ЄП, податок по ЄП сплачували фіксовану ставку. І куда мені звертатися, невже мене тоже можуть притянути до відповідальності???
Во-первых - успокойтесь!
Во-вторых - у вас совсем плохие отношения с фопами вашими?
В-третьих - нет ни договора с вами, ни доверенности на вас. (книга написана вашей рукой? так знакомые попросили, у них самих почерк плохой!!! в компе вообще почерк не просматривается. Да и сдать могла что-то БЕСВОЗМЕЗДНО). А платить - как можно, чужие ж деньги....

Для испуга надо иметь обоснованную причину, пока ее нет - выясняйте в чем дело!!!!! А когда выясните какие притензии у всех них в кам - к юристу!
ГЛАВНОЕ - никто так не может навредить вам, как вы сами! (Зайдите по поиску, есть темы о проверках, девочки сделали огромную работу, собирая все, что нужно!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Відповісти

Повернутись до “Організаційні питання”