Ну вот, наконец то докопался я до сермяжной правды...
"22) кінцевий вигодоодержувач юридичної особи - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою, права вирішального впливу на формування складу, результати голосування, а також вчинення правочинів, які надають можливість визначати умови господарської діяльності, давати обов’язкові до виконання вказівки або виконувати функції органу управління, або яка має можливість здійснювати вплив шляхом прямого або опосередкованого (через іншу фізичну чи юридичну особу) володіння однією особою самостійно або спільно з пов’язаними фізичними та/або юридичними особами часткою в юридичній особі у розмірі 25 чи більше відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі. "
Насколько я понимаю, нужно подавать не на всех, а только на тех у кого >25% (+ с учетом "связанных лиц")...
Есть ещё такое мнение:
если доли поделены, например 30% на 70%, то 30процентник не "має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи"
Popen писав: Насколько я понимаю, нужно подавать не на всех, а только на тех у кого >25% (+ с учетом "связанных лиц")...
Есть ещё такое мнение:
если доли поделены, например 30% на 70%, то 30процентник не "має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи"
Popen писав: Насколько я понимаю, нужно подавать не на всех, а только на тех у кого >25% (+ с учетом "связанных лиц")...
Есть ещё такое мнение:
Не совсем понял: это Вы в поддержку моей версии ?
В поддержку с усугублением.
Кроме мелочи до 25% можно откнуть тех, у кого меньше 50% при двух учредителях.
Вероніка писав:
Есть ещё такое мнение:
Низзя откидывать и усугублять(!), ибо закон говорит о 25%...#g_hospita
Тюша писав:
А зедку-это что?
Не ужели из Киева практически никто не сдавал эту инфу, чтобы грамотно проконсультировать всех?
Вот сегодня я сдавала 9 штук в Николаеве, а кума- 2 в Печёрском в Киеве. И ещё одна женщина в Киеве - в Голосеевском, по-моему.
Z - это прочерк, чтобы подстраховаться и туда никто ничего не вписал в чистые листы.
Протокол в Киеве не просят.
У учредителей 40% на 60% приняли форму 4 с двумя листами 4 (по одномуна каждого учредителя).
а что регистратор отдает взамен: стр.10, но там не видно, что сдали именно по конечному выгодополучателю. Как потом доказать и не влететь на огромный штраф?
Регистратор всё делает при Вас. Кроме того, у Вас же второй экземпляр карточки остаётся с отметкой регистратора. Они не могут провести по одной карточке два разных действия, только если делать это одновременно, т.е. вошли в карточку ашего предприятия, отметили все крестики и пошли по каждому крестику в каждую вкладку. Если с предприятия вышли и зашли потом через какое-то время, то всё это чревато уже для регистратора.
Popen писав:
Низзя откидывать и усугублять(!), ибо закон говорит о 25%...#g_hospita
А какже "кінцевий вигодоодержувач юридичної особи - фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи"? Какое же может быть решающее влияние при 30%? Всё решает 70%тник.
Хотя я согласна с нашими регистраторами, которые просят протокол, а там - что написано, то в карточку и перенесено и хоть Остапа Ибрагимовича я прописываю, если учредители все подписались и у меня есть паспортные данные сего человека.
А как понимать этот пункт#rtfm# :
II. Прикінцеві та перехідні положення
2. Юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності цим Законом, подають державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів), у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) їх засновника, якщо засновник - юридична особа, упродовж шести місяців з дня набрання чинності цим Законом.
(Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів.. Закон від 14.10.2014 № 1701)
Так может подавать только тем у кого учредители юр. лица??!!#wall#