Неприбуткові організації ЖБК

Особливості бухгалтерського і податкового обліку в неприбуткових організаціях
Марта2013
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Марта2013 »

Доброго дня. Прошу допомоги. Ніколи не вела ЖБК( неприбуткову орг). ЖБК створений в 2015 р. , внесений в реєстр неприбуткових, буде будуватись багатоквартирний будтнок. В нас є поки тільки ділянка під будівництво житлового будинку.І ведуться різні дозвільні роботи. Є вже кілька пайовиків, які внесли кошти на рахунок ЖБК по договору пайової участі.Як обліковуються ці кошти? .Я раніше вела тільки прибуткові організації, а тут читаю все по іншому обліковується... Кошти пайовиків я можу обліковувати на 377 рах.? читаю, що то має бути рах. 48. Я не зовсім розумію, що далі робити з 48 рах. ...Допоможіть, будь-ласка.

Меланна
Гений
Гений
Дякував (ла): 207 разів
Подякували: 140 разів

Повідомлення Меланна »

ДТ 311 КТ 48 на сумму полученых взносов (можно пустить транзитом ч/з 377, чтобы было видно, от кого приходят)
ДТ 48 КТ 69 когда введется в эксплуатацию ОС
Потом, когда начнете амортизировать:
ДТ69 КТ 745
=на сумму амортизации
ДТ 9кл КТ 13

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Марта2013, основной раздел http://buhgalter911.com/yaf/yaf_topics66.aspx

YuliyaDol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 588 разів
Подякували: 514 разів

Повідомлення YuliyaDol »

Марта2013 писав:Доброго дня. Прошу допомоги. Ніколи не вела ЖБК( неприбуткову орг). ЖБК створений в 2015 р. , внесений в реєстр неприбуткових, буде будуватись багатоквартирний будтнок. В нас є поки тільки ділянка під будівництво житлового будинку.І ведуться різні дозвільні роботи. Є вже кілька пайовиків, які внесли кошти на рахунок ЖБК по договору пайової участі.Як обліковуються ці кошти? .Я раніше вела тільки прибуткові організації, а тут читаю все по іншому обліковується... Кошти пайовиків я можу обліковувати на 377 рах.? читаю, що то має бути рах. 48. Я не зовсім розумію, що далі робити з 48 рах. ...Допоможіть, будь-ласка.
Деньги паевиков учитываются на б/с 402 "Паевой капитал", проводка Дт 311-Кт 402. Б/с 402 ведется персонифицировано в соответствии с требованиями ЗУ "О кооперации" (субконто на б/с 402 "Контрагенты" и договор). Дальше ничего с паевыми взносами делать не надо#drinks#

Відповісти

Повернутись до “Облік в неприбуткових організаціях”