Пасивні доходи, та інші доходи - всі мають бути спрямовані на статутну діяльність без розподілу. Для збереження статусу неприбутковості. І оскільки неприбуткова організація - створена не з метою отримання прибутку, а для вирішення соціально-економічних проблем, то прибутків у неї не може бути - можуть бути лише доходи у вигляді різного роду цільового фінансування і витрати в межах цього фінансування. Тобто визнання доходів на рівні витрат. А перевищення доходів на витратами - це невикористане фінансування, а не прибуток. Окремої інструкції для неприбуткових організацій не визначено, оскільки всі живуть за законами П(С)БО, ПКУ...Ірина NGO писав:Почему? Чем регулируется такое утверждение?Svetlana_Al писав:Не убыток. И не прибыль. Должно быть равенство расходов и доходов.Александр2301 писав:Коллеги! Прошу помощи! Первый раз дело имею с неприбыльной организацией...В фин результатах должен быть убыток?
А пасссивные доходы? Или доходы от хоз.деятельности - сдача в аренду, например?
Звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій
-
- Оракул
- Дякував (ла): 85 разів
- Подякували: 99 разів
-
- Мудрец
- Дякував (ла): 3 рази
- Подякували: 73 рази
Я поняла, что отчитывается ОСББ. У Вас все средства поступают от собственников и из бюджета. От того, что Вы эти средства после 48-го счета проведете по 42, 69 или еще каким угодно счетам, источник этих средств (бюджет или собственники) не изменится. Поэтому Вам нужно брать первоначальный источник средств. Ни 42-й, ни 69-й счета такими источниками не являются.O'Rybka писав:Дякую за відгук. Але ситуація для мене не прояснилася. Ви хочете сказати, що формування Кт-оборотів рах. 719 в розрізі рахунків 481,482 (субсидії),483 (пільги), 42, 69 не потрібно розкладати по рядках Звіту, зокрема 1.16 рах.42,69? Адже вони всі за своєю природою походять із 48. Звітується ОСББ. У моєму випадку Дт 69 Кт719 - це визнання доходів на рівні суми амортизації необоротних активів, придбаних за кошти співвласників, а Дт 42 Кт719 - це визнання доходів на рівні суми амортизації необоротних активів, переданих безоплатно органами місцевого самоврядування.Svetlana_Al писав: Вы должны поставить источники доходов. У Вас на 48-ом и 42-ом счетах могут быть как бюджетные, так и не бюджетные поступления. А на Кт69 вполне могут находиться средства, которые пришли с того же 48-го.
На мою думку, джерела доходів для визнання витрат, тобто формування Кт-оборотів 719, це є Дт69, Дт42,(загальна сума по р.1.16); Дт 481 (р.1.9); Дт 482,483 (р.1.7). Чи це не має значення?
-
- Мудрец
Добавлю, чтоб понятнее было. У Вас разделение этих источников видно на 48 счете, дальше все перемешивается.Svetlana_Al писав:Я поняла, что отчитывается ОСББ. У Вас все средства поступают от собственников и из бюджета. От того, что Вы эти средства после 48-го счета проведете по 42, 69 или еще каким угодно счетам, источник этих средств (бюджет или собственники) не изменится. Поэтому Вам нужно брать первоначальный источник средств. Ни 42-й, ни 69-й счета такими источниками не являются.O'Rybka писав:Дякую за відгук. Але ситуація для мене не прояснилася. Ви хочете сказати, що формування Кт-оборотів рах. 719 в розрізі рахунків 481,482 (субсидії),483 (пільги), 42, 69 не потрібно розкладати по рядках Звіту, зокрема 1.16 рах.42,69? Адже вони всі за своєю природою походять із 48. Звітується ОСББ. У моєму випадку Дт 69 Кт719 - це визнання доходів на рівні суми амортизації необоротних активів, придбаних за кошти співвласників, а Дт 42 Кт719 - це визнання доходів на рівні суми амортизації необоротних активів, переданих безоплатно органами місцевого самоврядування.Svetlana_Al писав: Вы должны поставить источники доходов. У Вас на 48-ом и 42-ом счетах могут быть как бюджетные, так и не бюджетные поступления. А на Кт69 вполне могут находиться средства, которые пришли с того же 48-го.
На мою думку, джерела доходів для визнання витрат, тобто формування Кт-оборотів 719, це є Дт69, Дт42,(загальна сума по р.1.16); Дт 481 (р.1.9); Дт 482,483 (р.1.7). Чи це не має значення?
-
- Знаток
- Дякував (ла): 5 разів
- Подякували: 2 рази
Неприбуткова організація може отримувати не тільки цільове фінансування. Вона може отримувати будь який дохід. Статус неприбутковості визначається тим як неприбуткова організація витрачає кошти + нюанси 133 статті ПКУ (де нічого не йдеться про бух.прибуток/збиток).O'Rybka писав:Пасивні доходи, та інші доходи - всі мають бути спрямовані на статутну діяльність без розподілу. Для збереження статусу неприбутковості. І оскільки неприбуткова організація - створена не з метою отримання прибутку, а для вирішення соціально-економічних проблем, то прибутків у неї не може бути - можуть бути лише доходи у вигляді різного роду цільового фінансування і витрати в межах цього фінансування. Тобто визнання доходів на рівні витрат. А перевищення доходів на витратами - це невикористане фінансування, а не прибуток. Окремої інструкції для неприбуткових організацій не визначено, оскільки всі живуть за законами П(С)БО, ПКУ...Ірина NGO писав:Почему? Чем регулируется такое утверждение?Svetlana_Al писав: Не убыток. И не прибыль. Должно быть равенство расходов и доходов.
Давайте подивимось по проводках. Як % банку опиняється у цільовому фінансуванні?
373 791
311 373
Або прямо (здається інструкцією дозволяється):
311 791
А далі? Як ви бачите? Я ніяк.
Або дохід від здачі в оренду? Я не знаю. Як і не зустрічала ні одного пункту закону, що неприбуткова організаціє не може мати бухгалтерських прибутка/збитка.
-
- Мудрец
Вам отчетность надо сдать или поговорить не с кем? #smile3#Ірина NGO писав:Неприбуткова організація може отримувати не тільки цільове фінансування. Вона може отримувати будь який дохід. Статус неприбутковості визначається тим як неприбуткова організація витрачає кошти + нюанси 133 статті ПКУ (де нічого не йдеться про бух.прибуток/збиток).O'Rybka писав:Пасивні доходи, та інші доходи - всі мають бути спрямовані на статутну діяльність без розподілу. Для збереження статусу неприбутковості. І оскільки неприбуткова організація - створена не з метою отримання прибутку, а для вирішення соціально-економічних проблем, то прибутків у неї не може бути - можуть бути лише доходи у вигляді різного роду цільового фінансування і витрати в межах цього фінансування. Тобто визнання доходів на рівні витрат. А перевищення доходів на витратами - це невикористане фінансування, а не прибуток. Окремої інструкції для неприбуткових організацій не визначено, оскільки всі живуть за законами П(С)БО, ПКУ...Ірина NGO писав: Почему? Чем регулируется такое утверждение?
Давайте подивимось по проводках. Як % банку опиняється у цільовому фінансуванні?
373 791
311 373
Або прямо (здається інструкцією дозволяється):
311 791
А далі? Як ви бачите? Я ніяк.
Або дохід від здачі в оренду? Я не знаю. Як і не зустрічала ні одного пункту закону, що неприбуткова організаціє не може мати бухгалтерських прибутка/збитка.
-
- Оракул
У мене відсотки банка так попоадають:
Дт684 Кт733 100,00грн.
Дт 733 Кт 791 100,00 грн.
А оскільки на Дт 791 у мене витрати, то і використані такі доходи на витрати. Ніхто не каже про тотальне цільове фінансування. Але бухгалтерський прибуток/збиток - це різниця доходів нарахованих і витрат понесених. У неприбуткових доходи визнаються(!), а не нараховуються, на рівні витрат понесених. Ну така у них особливість, що функціонують вони лише в межах обсягів своїх витрат і шукають на ці витрати коштів. А комерція - це пошук прибутку.
Дт684 Кт733 100,00грн.
А оскільки на Дт 791 у мене витрати, то і використані такі доходи на витрати. Ніхто не каже про тотальне цільове фінансування. Але бухгалтерський прибуток/збиток - це різниця доходів нарахованих і витрат понесених. У неприбуткових доходи визнаються(!), а не нараховуються, на рівні витрат понесених. Ну така у них особливість, що функціонують вони лише в межах обсягів своїх витрат і шукають на ці витрати коштів. А комерція - це пошук прибутку.
-
- Знаток
А на 31 рахунок коли ви зараховуэте?O'Rybka писав:У мене відсотки банка так попоадають:
Дт684 Кт733 100,00грн.
А оскільки на Дт 791 у мене витрати, то і використані такі доходи на витрати. Ніхто не каже про тотальне цільове фінансування. Але бухгалтерський прибуток/збиток - це різниця доходів нарахованих і витрат понесених. У неприбуткових доходи визнаються(!), а не нараховуються, на рівні витрат понесених. Ну така у них особливість.
З цільовим фінансуванням зрозуміло. Ми нарахували витрати і відобразили їх 484 718.
А % банку?
Беремо ПСБО 15
20. Дохід, який виникає в результаті використання активів
підприємства іншими сторонами, визнається у вигляді процентів,
роялті та дивідендів, якщо:
імовірне надходження економічних вигод, пов'язаних з такою
операцією;
дохід може бути достовірно оцінений.
Такий дохід має визнаватися у такому порядку:
проценти визнаються у тому звітному періоді, до якого вони
належать, виходячи з бази їх нарахування та строку користування
відповідними активами з урахуванням економічного змісту
відповідної угоди; { Абзац п'ятий пункту 20 із змінами, внесеними
згідно з Наказом Міністерства фінансів N 627 ( z1242-13 ) від
27.06.2013 }
-
- Оракул
Коли мені банк такі %% на поточний рахунок поклав. Тоді Дт31 Кт684. Все вірно по П(С)БО 15. Зазвичай %% банка виплачують або періодично в останній день місяця, або по завершенню депозитного строку (ну різні ж відсотки банк нараховує). Тож звітний період по визнанню у мене, зазвичай, збігається з періодом їхнього зарахування на р/р.
-
- Знаток
ОК.O'Rybka писав:Коли мені банк такі %% на поточний рахунок поклав. Тоді Дт31 Кт684. Все вірно по П(С)БО 15. Зазвичай %% банка виплачують або періодично в останній день місяця, або по завершенню депозитного строку (ну різні ж відсотки банк нараховує). Тож звітний період по визнанню у мене, зазвичай, збігається з періодом їхнього зарахування на р/р.
Нехай це буде 100 грн.
Вони опиняються на К 791 рахунку.
Як сформувати витрати на ці 100 грн? За рахунок чого?