Звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій

Особливості бухгалтерського і податкового обліку в неприбуткових організаціях
Svetlana_Al
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 73 рази

Повідомлення Svetlana_Al »

Unnak писав:Добрий день, ОСББ, в який рядок вписувати суму внесків за прибирання прибудинкової території, і так само витрати в яку стр. вписувати?
А у вас взносы только на это? И расход только уборка?
Взносы - в строку 1.8 или 1.9, расход - строка 2.4

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель
Дякував (ла): 12 разів
Подякували: 9 разів

Повідомлення Марта2013 »

O'Rybka писав:
Марта2013 писав: Теж маю аналогічну проблему:
нараховані % проводжу: дт 311 кт. 732. В нас будівельний ЖБК ( статус неприбутковаго до 01.08.17 р.) . Фактично ці кошти з дт. 311 спрямовуються на витрати ( будівництво будинку). Я їх поклала на 15 рах. , тобто дт.15 кт 732.
А яким чином ви будете закривати рах. 15 (вводити будинок в експлуатацію), якщо в ОСББ він передається в управління і обліковується поза балансом? Думаю, що Дт 15 Кт 73 це методологічно не правильно. Адже а Дт 15 витрати збираються, а не доходи. І кошти у вас цільові для будівництва, тож може зрештою %% і попадуть для фінансування будівництва, але не в Дт 15 прямою проводкою. І цікаво як ви його потім з балансу зніматимете?
Я згідна з вами, що не правильно методологічно, згідна , що 15 рах. збирає витрати, а не доходи. Я поклала 73 в кт-15. Таким чином зменшила витрати, так як ці кошти були витрачені на будівництво і потрапили вже в дт. 15. (щоб не задвоїти суму). Згідна з наступним коментарем : дт. 311 кт. 719. Але не розумію куда подіти фінансовий результат в неприбуткових.? #umbr#

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

YuliyaDol писав:
O'Rybka писав:
Марта2013 писав: Теж маю аналогічну проблему:
нараховані % проводжу: дт 311 кт. 732. В нас будівельний ЖБК ( статус неприбутковаго до 01.08.17 р.) . Фактично ці кошти з дт. 311 спрямовуються на витрати ( будівництво будинку). Я їх поклала на 15 рах. , тобто дт.15 кт 732.
А яким чином ви будете закривати рах. 15 (вводити будинок в експлуатацію), якщо в ОСББ він передається в управління і обліковується поза балансом? Думаю, що Дт 15 Кт 73 це методологічно не правильно. Адже а Дт 15 витрати збираються, а не доходи. І кошти у вас цільові для будівництва, тож може зрештою %% і попадуть для фінансування будівництва, але не в Дт 15 прямою проводкою. І цікаво як ви його потім з балансу зніматимете?
Не правильно. %% начисленные: Дт 311 - Кт 719 (Инструкция о применении плана счетов. НЕ 732, а 719 б/с).
Когда деньги с р/с потратите, тогда и будут расходы. Может и на админ.расходы, а не на стоимость дома
А адмін витрати куда закрити ? Якщо це будівельний коператив і займажться виключно будівництвом своїх же квартир , за власні ж кошти?.

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

Марта2013 писав:
YuliyaDol писав:
O'Rybka писав: А яким чином ви будете закривати рах. 15 (вводити будинок в експлуатацію), якщо в ОСББ він передається в управління і обліковується поза балансом? Думаю, що Дт 15 Кт 73 це методологічно не правильно. Адже а Дт 15 витрати збираються, а не доходи. І кошти у вас цільові для будівництва, тож може зрештою %% і попадуть для фінансування будівництва, але не в Дт 15 прямою проводкою. І цікаво як ви його потім з балансу зніматимете?
Не правильно. %% начисленные: Дт 311 - Кт 719 (Инструкция о применении плана счетов. НЕ 732, а 719 б/с).
Когда деньги с р/с потратите, тогда и будут расходы. Может и на админ.расходы, а не на стоимость дома
А адмін витрати куда закрити ? Якщо це будівельний коператив і займажться виключно будівництвом своїх же квартир , за власні ж кошти?.
В кінцевому результаті (як я розумію) кошти від пайовиків , які я обліковую на 484 рах. повинні закритись. Закривати планую так: витрати на 15 рах. ( в т.ч. і 92 , бо інакше вартість квартири буде менша на ці ж адмін витрати) закрию на 10 рах. ( ввод в експлуатацію будинку). Дт 484 кт 10 ( вартість кожного договору пайової участі). Можливо я методологічно неправильно роблю, але не знайшла жодної консультації . Будівництво в ЖБК (неприб) від А до Я.

YuliyaDol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 588 разів
Подякували: 514 разів

Повідомлення YuliyaDol »

Марта2013 писав:
Марта2013 писав:
YuliyaDol писав: Не правильно. %% начисленные: Дт 311 - Кт 719 (Инструкция о применении плана счетов. НЕ 732, а 719 б/с).
В кінцевому результаті (як я розумію) кошти від пайовиків , які я обліковую на 484 рах. повинні закритись. Закривати планую так: витрати на 15 рах. ( в т.ч. і 92 , бо інакше вартість квартири буде менша на ці ж адмін витрати) закрию на 10 рах. ( ввод в експлуатацію будинку). Дт 484 кт 10 ( вартість кожного договору пайової участі). Можливо я методологічно неправильно роблю, але не знайшла жодної консультації . Будівництво в ЖБК (неприб) від А до Я.
У меня тоже строит.жбк. Но есть еще РКО, зарплата, аренда офиса, канц.товары, заправка и обслуживание офисной орг.техники, ее же амортизация. Все это никак нельзя относить на стоимость дома.#ok# И в остальном проводки не правильно. Но это обсуждение не для этой ветки.#smile3#

Александр2301
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 38 разів
Подякували: 26 разів

Повідомлення Александр2301 »

Подскажите, куда вписать благотворительную помощь(нам) от завода? в стр. 1.15.1?

Марта2013
Мыслитель
Мыслитель

Повідомлення Марта2013 »

YuliyaDol писав:
Марта2013 писав:
Марта2013 писав: А адмін витрати куда закрити ? Якщо це будівельний коператив і займажться виключно будівництвом своїх же квартир , за власні ж кошти?.
У меня тоже строит.жбк. Но есть еще РКО, зарплата, аренда офиса, канц.товары, заправка и обслуживание офисной орг.техники, ее же амортизация. Все это никак нельзя относить на стоимость дома.#ok# И в остальном проводки не правильно. Но это обсуждение не для этой ветки.#smile3#
Перенаправте на вірну. Дуже хочу поспілкуватись.#thank2#

YuliyaDol
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 588 разів
Подякували: 514 разів

Повідомлення YuliyaDol »

Марта2013 писав:
YuliyaDol писав:
Марта2013 писав: В кінцевому результаті (як я розумію) кошти від пайовиків , які я обліковую на 484 рах. повинні закритись. Закривати планую так: витрати на 15 рах. ( в т.ч. і 92 , бо інакше вартість квартири буде менша на ці ж адмін витрати) закрию на 10 рах. ( ввод в експлуатацію будинку). Дт 484 кт 10 ( вартість кожного договору пайової участі). Можливо я методологічно неправильно роблю, але не знайшла жодної консультації . Будівництво в ЖБК (неприб) від А до Я.
Перенаправте на вірну. Дуже хочу поспілкуватись.#thank2#
думаю, что с проводками Вам сюда: https://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst6706p113.aspx
#bye#
все-таки эта ветка "звит про використання коштив неприбуткових....", не хочется засорять не по теме. Спасибо за понимание #wink#

Svetlana_Al
Мудрец
Мудрец
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 73 рази

Повідомлення Svetlana_Al »

Александр2301 писав:Подскажите, куда вписать благотворительную помощь(нам) от завода? в стр. 1.15.1?
Да, в эту строку.

Алексей1983art
УченикУченик
Дякував (ла): 2 рази
Подякували: 1 раз

Повідомлення Алексей1983art »

Доброго дня! Прошу Вас дуже про допомогу. Сьогодні останній день подання звітності неприбутковими організаціями. При поданні звіту в податкову попросили фін.звітність. Допоможіть, не знаю як її заповнити. Ситуація така: неприбуткова організація (спорт.клуб) отримала благодійну допомогу в розмірі 1 000грн., витратила всю суму в 2016році на придбання спорт.інвентарю. Як мені це відобразити в балансі (1мс) і фін.результати (2мс)? Які рядки заповнити? Просто ніколи цим не займався, я не бухгалтер, я - директор. І за тих 1000грн. тепер проблем більше, ніж тієї допомоги... Допоможіть якнайшвидше!!!! Дуже буду Вам вдячний!

Відповісти

Повернутись до “Облік в неприбуткових організаціях”