Любознательная писав:Боже, какие же ТЕОРЕТИКИ писали на счет налогового компромисса по налогу на прибыль!
Есть куча ситуаций, когда в доходы ставится уже готовый положительный результат от продажи тех или иных разновидностей, назовем их, "товаров", который исчисляется как разница между продажей и приобретением.
Согласен. ИМХО: писали его строго под ситуацию с "конвертами" и .... всё.
И всетаки относительно некоторых разновидностей ценных бумаг - явное упущение...
Любознательная писав:Обнародован проект распоряжения Кабинета Министров Украины «Об обеспечении реализации процедуры достижения налогового компромисса» http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=157065
Проект
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
«Про забезпечення реалізації процедури досягнення податкового компромісу»
З метою забезпечення виконання вимог Закону України від 25 грудня 2014 року № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» та відповідно до пункту 3 Прикінцевих положень Закону України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» надати органам Державної фіскальної служби України дозвіл на проведення перевірок платників податків, які подають уточнюючі розрахунки для досягнення податкового компромісу.
Вважати подання платниками податків уточнюючого розрахунку у межах процедури досягнення податкового компромісу підставою для проведення органами державної фіскальної служби документальних позапланових перевірок платників податків.
Прем’єр-міністр України А. Яценюк
У меня заниженный доход, не показанный в связи с тем, что суд признал услуги не оказанными. Я подумывала покаать всё-таки этот доход. Теперь - вариантов нет. Как всегда: план чертили на бумаге, да забыли про овраги, а по ним - ходить.
У меня вообще ощущение, что расчёт на то, что предприятия покажут сотрудничество с "ямами", а, потом их можно будет или проверить и нарыть ещё "ямы" или использовать как прициндент в суде: вот работали же с "ямой" в апреде 2013, могли и в январе 2014 работать..... Короче, пристальное внимание на предприятие обратить.
Sancho Panza писав:Ситуація.
Є кредиторка по якій закінчився строк позовної давності - лютий 2014.
Приянто рішення сторнувати податковий кредит що знаходиться в сумі цієї кредиторки, через уточнюючий (самостійний) в січні 2015.
Виникають ряд запитань:
1. Логічним буде коригувати ПК (розділ 2 декларації). Але оскільки сума коригування більша за суму ПК заявленого в лютому 2014, то камеральна січневої уточнюючої з "-" ПК не проходить. Якщо чесно я не знаю нормального механізму відображення такого коригування в реєстрі, декларації, додатку 5.
Наплювати на всі камералки і здати розділ 2 з "мінусом" ? Буде купа запитів.
Чи потрапить таке коригування в зону дії подактового компоромісу ? Чи є цей випадок: "завищенням податкового кредиту в лютому 2014" в сенсі Закону та Метод. рекомендацій про компроміс ?
2. Податківці напосідають на клієнта (ще навіть до прийняття закону про компроміс) - "збільшуй зобов‘язання" (збільшуючи ПЗ через розділ 1 декларації), так простіше, в реєстрі запишеш на підставі "БО" і дасиш пояснення. Я думаю так 100 % під податковий компроміс не попадеш, оскільки в метод рекомендаціях пишуть: "Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов'язань з податку на додану вартість (у зв'язку із завищенням податкового кредиту)...."
Але в метод. рекомендаціях знайшов ще дещо, що вводить в ступор (четвертий абзац з низу): "Оскільки причиною завищення податкового кредиту могло бути як неповне декларування податкових зобов'язань з ПДВ, так і надмірне декларування податкового кредиту, в уточнюючих розрахунках з ПДВ з метою застосування податкового компромісу платник податку повинен правильно та об'єктивно відобразити всі операції відповідно до первинних документів та податкових накладних, які були здійснені, але не були задекларовані, або були задекларовані без наявності відповідних підтверджуючих документів. У результаті проведеного уточнення має бути збільшення податкових зобов'язань з ПДВ (позитивне значення графи 6 рядка 9 розділу I уточнюючого розрахунку з ПДВ) та/або зменшення податкового кредиту з ПДВ (від'ємне значення графи 6 рядка 17 розділу II уточнюючого розрахунку з ПДВ) та збільшення сум податку до сплати в бюджет (рядки 18 та 25 уточнюючого розрахунку з ПДВ) порівняно з попередньо поданою податковою звітністю за відповідні періоди."
Опечатка ? Теоретично початок абзацу повинен звучати приблизно так : "Оскільки причиною заниження податкових зобов’язань могло бути як неповне декларування податкових зобов'язань з ПДВ, так і надмірне декларування податкового кредиту....."
Я думаю все таки опечатка, яка не дає жодних надій на коригування ПЗ з ПДВ (розділ 1 декларації) в рамках податкового компромісу.
P/S Про те що зняття ПДВ з сум простроченої кредиторки питання спірне клієнту відомо. Але рішення прийняте - зняти.
А зачем сюда вопрос по НДС перенесли?
Человек же специально создал этот вопрос именно в теме НДСа.
Еще и предупредил, что пошел писать вопрос, связанный с НДСом, в отдельную тему.
Объясните, пожалуйста, что значит, что под компромисс не попадают уточнённые декларации где есть изменения в обязательствах?
Значит, если я не показал какую-то свою НН, тогда воспользоваться компромиссом я не могу? Если я показал частично сумму, то воспользоваться компромиссом я не мгу? В итоге, как я поняла, им могут воспользоваться только пользователи "ям", но кто ж из них засветит все свои грехи? Тогда зачем такой компромисс????????
Sancho Panza писав:Есть ньюанс по НДС. Создам тему в разделе НДС.
а как тема называется, что-то не могу найти. Нам налоговая предложила воспользоваться компромиссом по ППР прошлой проверки за 2012-2013 год, суд выиграли, сейчас дело на апелляцию передали, вот задумались: а оно нам надо?
станом на ранок 9 лютого відповідно до процедури застосування податкового компромісу 305 платників податків подали до органів Державної фіскальної служби заяви та уточнюючі розрахунки. Цими документами податкові зобов’язання платників збільшено на 1557,6 млн. грн, у тому числі, з податку на прибуток підприємств – на 800,5 млн. гривень, з податку на додану вартість – на 757,1 млн. грн.
Відповідно до поданих розрахунків, сплаті підлягає 77,9 млн. грн. Із них на сьогодні до державного бюджету вже сплачено 5,7 млн. грн.
При цьому переважна більшість платників, які вже звернулися із заявами до органів ДФС, 265 із 305, висловили бажання досягти податкового компромісу щодо неузгоджених сум зобов’язань, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях за результатами раніше проведених документальних перевірок, у тому числі сум, щодо яких триває процедура судового або адміністративного оскарження.
Щодо податкового компромісу... Була я на семінарі в податковій. Казали що вже 614 платників скористалися процедурою. Але процедура така: платник подає УР, ДПІ має 10 днів на розгляд правильності заповнення УРу, якщо все добре то платник сплачує 5% і фініта...
Але якщо ДПІ вважає, що платник неправильно відобразив суму донарахованих ПЗ, то потрібно чекати на позапланову, яка прийде, перевірить і сама донарахує. Якщо платник погодиться із донарахованим, то сплачує 5% і все, а якщо ні, то може судитися і тоді вже ніякі компроміси не діють...
Наше життя встелене граблями (с) Із творів ЗНО
Бухгалтерський облік - це мистецтво
Natalenna писав:Щодо податкового компромісу... Була я на семінарі в податковій. Казали що вже 614 платників скористалися процедурою. Але процедура така: платник подає УР, ДПІ має 10 днів на розгляд правильності заповнення УРу, якщо все добре то платник сплачує 5% і фініта...
Але якщо ДПІ вважає, що платник неправильно відобразив суму донарахованих ПЗ, то потрібно чекати на позапланову, яка прийде, перевірить і сама донарахує. Якщо платник погодиться із донарахованим, то сплачує 5% і все, а якщо ні, то може судитися і тоді вже ніякі компроміси не діють...
Не совсем - и все...
Почитайте, очень интересная статья (только пусть Вас не введет в заблуждение название статьи, там есть очень важные мысли на счет "все - да не все"). http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=160891