Прибыль в 2015, 2016 гг

Розділ III ПКУ
Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Все як завжди, донарахування податку + штраф 25%
Якщо самі виправите, то штрафу не буде, декларацію ж ще можна подавати нову звітну, і строк сплати податку не настав

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1931 раз
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Marlboro писав:Все як завжди, донарахування податку + штраф 25%
Якщо самі виправите, то штрафу не буде, декларацію ж ще можна подавати нову звітну, і строк сплати податку не настав
Це ясно, але питання саме в тім, що виправлення такої помилки буде після граничного терміну подачі декларації і фін.звітності...
Як тоді ? Прикидую так:
1) УР з прибутку з нарах. штрафу 3% ну і донарахування і сплата податку на прибуток (недоплаченого внаслідок завищення витрат)
2) фінзвітність - коригувати через 44 рахунок - треба збільшити суму нерозподвленого прибутку (як це зробити на практиці, знайома тільки з теорією) - відкориговану треба кудись подавати чи ні ?

Ще якісь мають бути рухи ?

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1415 разів
Подякували: 777 разів

Повідомлення Aj »

Люлик писав:подскажите, кто-то из малышей ( до 20 млн) создает резервы (отпусков, сомнительных долгов...)?
С 2015 года в первый раз начисляю резервы отпусков и гарантийные замены/ремонты. Резервы сомнительных долгов н7е начисляю

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Tasa писав:
Це ясно, але питання саме в тім, що виправлення такої помилки буде після граничного терміну подачі декларації і фін.звітності...
Як тоді ? Прикидую так:
1) УР з прибутку з нарах. штрафу 3% ну і донарахування і сплата податку на прибуток (недоплаченого внаслідок завищення витрат)
2) фінзвітність - коригувати через 44 рахунок - треба збільшити суму нерозподвленого прибутку (як це зробити на практиці, знайома тільки з теорією) - відкориговану треба кудись подавати чи ні ?

По прибутку все правильно.
А по фін.звітності... ну я б робив "заднім числом", тобто в себе в обліку просто правильною датою все виправив, а потім подав уточнюючий по прибутку типу я неправильно його заповнив і все.

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

Aj писав:
Люлик писав:подскажите, кто-то из малышей ( до 20 млн) создает резервы (отпусков, сомнительных долгов...)?
С 2015 года в первый раз начисляю резервы отпусков и гарантийные замены/ремонты. Резервы сомнительных долгов н7е начисляю
мне интересно, а какая ответственность за не начисление резервов?

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Marlboro писав:
Tasa писав:
Як тоді ? Прикидую так:

По прибутку все правильно.
А по фін.звітності... ну я б робив "заднім числом", тобто в себе в обліку просто правильною датою все виправив, а потім подав уточнюючий по прибутку типу я неправильно його заповнив і все.
Так мене і запутало те, що тепер бух. і ПО однакові якби... І деку по прибутку треба подавати разом з фін.звітністю...

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Люлик писав:мне интересно, а какая ответственность за не начисление резервов?
Відповідальності для малюків точно ніякої, бо згідно п. 8 П(С)БО 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва» - Суб'єкти малого підприємництва, які мають право на застосування спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат, не створюють забезпечення на виплату відпусток, а визнають відповідні витрати в періоді їх фактичного понесення

NATA888
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 707 разів
Подякували: 353 рази

Повідомлення NATA888 »

Всіх зі святом!
Не знаю що робити зі збитками#impossibl
п-ство створене вкінці 2014р., фактично діяльність почалася з 04 місяця 2015р. з 08 місяця стали платниками ПДВ за результатами 2015р збитки, хочемо брати овердрафт, тому потрібно показати прибутки.
Всі витрати починаючи з 2014, до того як стали платниками ПДВ я розпроводжу, а що з ними робити в подальшому, тому що навряд чи в подальшому вони нам пригодяться (% націнки мінімальний).
Багато витрат було оплачено готівкою, яку вже повернуто людям. Тай 631, 6851 висить переплата#wall#

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли

Повідомлення Marlboro »

Tasa писав: Так мене і запутало те, що тепер бух. і ПО однакові якби... І деку по прибутку треба подавати разом з фін.звітністю...
За неправильно подану фін.звітність ніякої відповідальності немає.
Поряд з цим, якщо Ви в 2016 році через 44-й рахунок почнете правити помилки, то в кінці 2016 у Вас залишок прибутку по балансу не буде "йти" з звітом про фін.результати (в ньому ці операції не показуються). Що може привернути увагу. Я свого часу мав необережність так поправити звітність і відправити в статистику - так вони там пів дня не могли розібратись чого в мене залишки не пляшуть з формою №2.
І це при тому, що статистика це безправні органи, а податкову без причин провокувати собі дороже - створювати проблеми щоб потім героїчно з ними боротись #g_haha#

Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Никогда не создавала.

Відповісти

Повернутись до “Податок на прибуток”