Прибыль в 2015, 2016 гг

Розділ III ПКУ
Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1415 разів
Подякували: 777 разів

Повідомлення Aj »

Эти реестры писав: Мы малыши, но не ЕН и не микро. Т.е. нас ограничение я так понимаю не касается, нужно начислять.Просто когда на фирме числится 1 директор, то конечно не хочется усложнять. Я могу взять кол-во дней неиспользованого отпуска 2015 года и на основании этого начислить резерв в конце 2015, чтобы не колупаться с ежемесячными начислениями и расчетами коеф-тов?
Может и проще будет так... Но не по правилам бухгалтерского учета.
И если бы расчетный период, за который предоставляется отпуск, был бы с 01.01.15 по 31.12.15, то такое упрощение возможно бы походило на истину, но в жизни не так...#g_blum#
Сама в этом году в первый раз, в первый класс#g_pinkgla . Начисляю каждый месяц, выплату провела из созданного резерва, в конце года - инвентаризация. На фирме два человечка#smile3#

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Aj »

Аря писав: хорошо,
а что такое эти корректировки фин результата на разницы и в каких случаях их надо применять?
ст. 134.1. НКУ

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Aj »

kr070885nov писав:
Как быть в моем случае, если мы никогда не формировали резерв, я могу сделать инвентаризаци. на 31.12.2015, вывести отдельно суммы отпускных за дни 2015года и включить их в затраты 2015? Тогда у меня будет Сальдо по 471 счету, переходящее в 2016 год, и тогда, когда сотрудники будут идти в отпуск, я буду снимать проводкой Дт 471 Кт 661/651. Я правильно понимаю?
Да

Аря
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 429 разів
Подякували: 2568 разів

Повідомлення Аря »

Aj писав:
а что такое эти корректировки фин результата на разницы и в каких случаях их надо применять?
ст. 134.1. НКУ
это и в сноске расписано. все равно как-то не понятно... #g_cray2#

Эти реестры
Гений
Гений
Дякував (ла): 74 рази
Подякували: 55 разів

Повідомлення Эти реестры »

kr070885nov писав:
Aj писав:
Эти реестры писав: Т.е. я в 2016 могу спокойно начислять и включать в затраты отпускные за любой период? А на что я могу сослаться, если придет скурпулезный инспектор?
Дело абсолютно не в "малышах"..... Резервы начисляют ВСЕ плательщики налога на прибыль и только лишь плательщиков ЕН и те кто микро это миновало......
Нужно начислить резерв отпусков в течении 2015 и использовать его на текущий отпуск. В конце года провести инвентаризацию остатка резерва.
Отпуска за прошлые периоды я бы начислила из нераспределенной прибыли, т. к. по сути мы должны были начислять резервы ежегодно и соответственно они должны были становиться расходами именно ТЕХ периодов..... А ввиду того что прибыль считаем по бухгалтерским правилам, то с расходами лучше не шутить...
Как быть в моем случае, если мы никогда не формировали резерв, я могу сделать инвентаризаци. на 31.12.2015, вывести отдельно суммы отпускных за дни 2015года и включить их в затраты 2015? Тогда у меня будет Сальдо по 471 счету, переходящее в 2016год, и тогда, когда сотрудники будут идти в отпуск, я буду снимать проводкой Дт 471 Кт 661/651. Я правильно понимаю?
Я именно так и собираюсь сделать! Я думаю это правильно!

Aj
Светоч Мысли
Светоч Мысли

Повідомлення Aj »

Аря писав:
Aj писав:
ст. 134.1. НКУ
Прочитайте эту статью!!!!
"Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, об'єкт оподаткування може визначатися без коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу. Платник податку, у якого річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу, не більше одного разу протягом безперервної сукупності років в кожному з яких виконується цей критерій щодо розміру доходу. Про прийняте рішення платник податку зазначає у податковій звітності з цього податку, що подається за перший рік в такій безперервній сукупності років. В подальші роки такої сукупності коригування фінансового результату також не застосовуються (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років)."

Аря
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 429 разів
Подякували: 2568 разів

Повідомлення Аря »

Aj писав:
Аря писав:
Aj писав: ст. 134.1. НКУ
Прочитайте эту статью!!!!
"Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, об'єкт оподаткування може визначатися без коригування фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу. Платник податку, у якого річний дохід (за вирахуванням непрямих податків), визначений за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період не перевищує двадцяти мільйонів гривень, має право прийняти рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років), визначені відповідно до положень цього розділу, не більше одного разу протягом безперервної сукупності років в кожному з яких виконується цей критерій щодо розміру доходу. Про прийняте рішення платник податку зазначає у податковій звітності з цього податку, що подається за перший рік в такій безперервній сукупності років. В подальші роки такої сукупності коригування фінансового результату також не застосовуються (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років)."

получается, что додаток РІ и заполнение этого поля связанны - есть додаток и нет заполнения; и наоборот не додатка и есть заполнение?
Aj писав:Это поле заполняют те, кто принял решение не применять корректировки фин результата на разницы. Нужно создать по этому поводу приказ, распоряжение и заполнить это поле
приказ и распоряжение, надеюсь, не надо относить в ГНИ?

blize
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2057 разів
Подякували: 611 разів

Повідомлення blize »

Aj писав:
Эти реестры писав:
Люлик писав: Если Ваше предприятие "малыш", то на затраты относите все по факту их понисения, не смотря на не формирования резевра
Т.е. я в 2016 могу спокойно начислять и включать в затраты отпускные за любой период? А на что я могу сослаться, если придет скурпулезный инспектор?
Дело абсолютно не в "малышах"..... Резервы начисляют ВСЕ плательщики налога на прибыль и только лишь плательщиков ЕН и те кто микро это миновало......
Нужно начислить резерв отпусков в течении 2015 и использовать его на текущий отпуск. В конце года провести инвентаризацию остатка резерва.
Отпуска за прошлые периоды я бы начислила из нераспределенной прибыли, т. к. по сути мы должны были начислять резервы ежегодно и соответственно они должны были становиться расходами именно ТЕХ периодов..... А ввиду того что прибыль считаем по бухгалтерским правилам, то с расходами лучше не шутить...
Подскажите, как разобраться с этими резервами? У нас нет неиспользованных отпусков, мне нужно формировать эти резервы? И кто относится к микроплательщикам?

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

kr070885nov писав:
Aj писав:
Эти реестры писав: Т.е. я в 2016 могу спокойно начислять и включать в затраты отпускные за любой период? А на что я могу сослаться, если придет скурпулезный инспектор?
Как быть в моем случае, если мы никогда не формировали резерв, я могу сделать инвентаризаци. на 31.12.2015, вывести отдельно суммы отпускных за дни 2015года и включить их в затраты 2015? Тогда у меня будет Сальдо по 471 счету, переходящее в 2016год, и тогда, когда сотрудники будут идти в отпуск, я буду снимать проводкой Дт 471 Кт 661/651. Я правильно понимаю?
резервы начисляют далеко не все, это уже обсуждалось
под малых и микро /ст.55 ГК/ попадают очень многие
ПСБО- 25
8. Суб'єкти малого підприємництва, зазначені у підпункті 2 пункту 2 цього розділу, можуть:
обліковувати необоротні активи тільки за первісною вартістю без урахування зменшення корисності та переоцінки до справедливої вартості;
не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань тощо), а визнають відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення;
поточну дебіторську заборгованість включати до підсумку балансу за її фактичною сумою.

2. Норми цього Положення (стандарту) застосовуються (крім підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності):
1) для складання Фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва:
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, які визнані такими відповідно до законодавства (крім тих, які складають Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва);
представництвами іноземних суб’єктів господарської діяльності.
2) для складання Спрощеного фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва:
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства;
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, що відповідають критеріям мікропідприємництва.

FyDD
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2476 разів
Подякували: 759 разів

Повідомлення FyDD »

blize писав:[
Подскажите, как разобраться с этими резервами? У нас нет неиспользованных отпусков, мне нужно формировать эти резервы? И кто относится к микроплательщикам?
Стаття 55. Поняття суб'єкта господарювання
1. Суб'єктами господарювання визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов'язків), мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов'язаннями в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством.
2. Суб'єктами господарювання є:
1) господарські організації - юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку;
2) громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці.
{Пункт 3 частини другої статті 55 виключено на підставі Закону № 2424-IV від 04.02.2005}
3. Суб’єкти господарювання залежно від кількості працюючих та доходів від будь-якої діяльності за рік можуть належати до суб’єктів малого підприємництва, у тому числі до суб’єктів мікропідприємництва, середнього або великого підприємництва.
Суб’єктами мікропідприємництва є:
фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи - підприємці, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 10 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України;
юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 10 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 2 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.
Суб’єктами малого підприємництва є:
фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи - підприємці, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України;
юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.
Суб’єктами великого підприємництва є юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) перевищує 250 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму, еквівалентну 50 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.
Інші суб’єкти господарювання належать до суб’єктів середнього підприємництва.

Відповісти

Повернутись до “Податок на прибуток”