FyDD писав:kr070885nov писав:
Как быть в моем случае, если мы никогда не формировали резерв, я могу сделать инвентаризаци. на 31.12.2015, вывести отдельно суммы отпускных за дни 2015года и включить их в затраты 2015? Тогда у меня будет Сальдо по 471 счету, переходящее в 2016год, и тогда, когда сотрудники будут идти в отпуск, я буду снимать проводкой Дт 471 Кт 661/651. Я правильно понимаю?
резервы начисляют далеко не все, это уже обсуждалось
под малых и микро /ст.55 ГК/ попадают очень многие
ПСБО- 25
8. Суб'єкти малого підприємництва, зазначені у підпункті 2 пункту 2 цього розділу, можуть:
обліковувати необоротні активи тільки за первісною вартістю без урахування зменшення корисності та переоцінки до справедливої вартості;
не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань тощо), а визнають відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення;
поточну дебіторську заборгованість включати до підсумку балансу за її фактичною сумою.
2. Норми цього Положення (стандарту) застосовуються (крім підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності):
1) для складання Фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва:
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, які визнані такими відповідно до законодавства (крім тих, які складають Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва);
представництвами іноземних суб’єктів господарської діяльності.
2) для складання Спрощеного фінансового звіту суб’єкта малого підприємництва:
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства;
суб’єктами малого підприємництва – юридичними особами, що відповідають критеріям мікропідприємництва.