Прибыль в 2015, 2016 гг

Розділ III ПКУ
Наташа_75
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 73 рази
Подякували: 80 разів

Повідомлення Наташа_75 »

Резерв відпусток не вліяє на прибуток підприємства, то я вирішила не заморочуватися з цим резервов, відповідальність адмін штраф 85-170 грн. хай штрафують

Відповідно до пп.пп. 139.1.1, 139.1.2 ПКУ, фінрезультат до оподаткування коригується на суму витрат на формування резервів і забезпечень для відшкодування майбутніх витрат, ОКРІМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НА ВІДПУСТКУ ПРАЦІВНИКАМ й інших виплат, пов'язаних з оплатою праці.

Таким чином, формування резерву відпусток не призводить до виникнення податкових різниць і визнається у витратах на базі бухгалтерського обліку. Хоча, певна річ, варто проявити обережність під час нарахування резерву, щоб завжди мати можливість чітко обґрунтувати його суму.

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1932 рази
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Chiffi писав:Предупреждала- не предупреждала: все равно скажут "Не настойчиво предупреждала" "А я не понял" "Я же не знал, что такая сумма вылезет" "Плохо придумываешь"
Як я вас розумію.... Мій навіть про "придумуй" нічого не сказав...Просто не хотів нічого чути...

Эти реестры
Гений
Гений
Дякував (ла): 74 рази
Подякували: 55 разів

Повідомлення Эти реестры »

Тюша писав:
Tasa писав:
Aj писав: А чем занимается предприятие? Я весь год начисляла резерв на гарантийные замены/ремонты и у меня получилось неприлично много расходов, теперь уменьшаю суммы гарантийных замен.....
В мене в основному оптова торгівля.... послуг мало ...
Да, конечно затянули вы процесс подсчета прибыли. Если все идет потихоньку, то уже в начале декабря я прикидываю прпиблизительную прибыль. И держу руку на пульсе и дирекам говорю. Ведь можно
было какие-то маркетинговые или рекламные услуги придумать. А теперь уже и НН поздно регить.
Когда-то у нас по одной фирме был опт- то мы предродажными подготовками уменьшали платежи.
А если взять услуги у какого-нить не НДС-ка, ФО-Па (хоть сейчас, ведь НН не надо регистрировать)??? У меня так по одной фирме сейчас - владельцу сказала, мол, к оплате сто пятсот тыщ, не позже конца февраля надо что-то придумать. Если нет, я не виновата. Я не умею затраты делать из воздуха!

Tasa
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1932 рази
Подякували: 6619 разів
Контактна інформація:

Повідомлення Tasa »

Эти реестры писав:А если взять услуги у какого-нить не НДС-ка, ФО-Па (хоть сейчас, ведь НН не надо регистрировать)??? У меня так по одной фирме сейчас - владельцу сказала, мол, к оплате сто пятсот тыщ, не позже конца февраля надо что-то придумать. Если нет, я не виновата. Я не умею затраты делать из воздуха!
Отож і я не вмію #wall#

svitlass
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 1128 разів

Повідомлення svitlass »

підкажіть, як правильно заповнити в декл про прибуток

Наявність рішення15 Прийнято рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці

+ тут щось писати?????

novichok
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 890 разів

Повідомлення novichok »

Tasa писав:
Эти реестры писав:А если взять услуги у какого-нить не НДС-ка, ФО-Па (хоть сейчас, ведь НН не надо регистрировать)??? У меня так по одной фирме сейчас - владельцу сказала, мол, к оплате сто пятсот тыщ, не позже конца февраля надо что-то придумать. Если нет, я не виновата. Я не умею затраты делать из воздуха!
Отож і я не вмію #wall#
На семинаре еще раз указали, что расходы в бухучете по праву перехода собственности,может действительно купить у ФО-Па в декабре, а в 2016 вернуть.( хотя так привыкли к налоговому, что бухгалтерский учет в ступор вводит)#g_cray#

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

novichok писав:
Tasa писав:
Отож і я не вмію #wall#
На семинаре еще раз указали, что расходы в бухучете по праву перехода собственности,может действительно купить у ФО-Па в декабре, а в 2016 вернуть.( хотя так привыкли к налоговому, что бухгалтерский учет в ступор вводит)#g_cray#
а что Вы в 2016 вернете? услуги? факт покупки товара на прибыль не влияет, только его продажа/использование

SSV
Просвещенный
Просвещенный
Дякував (ла): 76 разів
Подякували: 107 разів

Повідомлення SSV »

Tasa писав:
Aj писав:
Tasa писав: Хлопчики і дівчатка, а у всіх прибутки "нормальні" ? Порахувала - і офігєла, #g_crazy# сума огогоо як для нашого підприємства... А саме страшне, що і не підйомна...
Сиджу і ридаю вже 3 дні.... тупе питання - що можна зробити у цій ситуації ? Дуже хочу почути ваші судження з цього приводу.
Всім наперед дякую ...
А чем занимается предприятие? Я весь год начисляла резерв на гарантийные замены/ремонты и у меня получилось неприлично много расходов, теперь уменьшаю суммы гарантийных замен.....
В мене в основному оптова торгівля.... послуг мало ...
у нас тоже оптовая торговля (импорт в основном), из-за скачков доллара вылазит большая прибыль...
если у вас есть склады - "покупайте" поддоны, стеллажи и прочую складскую малоценку до 6000 грн - она сразу на затраты садится.
также можно клининг сделать, консультационные услуги, обслуживание техники, раскрутку сайтов (если есть)...
конечно вам надо искать сейчас безндсников, желательно с подходящими кведами.

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Елена_П писав:
Marlboro писав:
Елена_П писав:Тому що він туди не відноситься!
Так понятно?
І за якою кореспонденцією рахунків Ви показуєте в бухгалтерському обліку нарахування податку на прибуток?
Любой учебник по бухучету откройте, там все написано.
Значить, витрати.
І чого тоді ви писали, що податок не включається у витрати?

Irina777
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1778 разів
Подякували: 1096 разів

Повідомлення Irina777 »

svitlass писав:підкажіть, як правильно заповнити в декл про прибуток

Наявність рішення15 Прийнято рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці

+ тут щось писати?????

Посмотрите, в этой статье указано, как правильно заполнить две графы деки: "Прийнято рішення про незастосування коригувань фінансового результату до оподаткування на усі різниці відповідно до підпункту 134.1.1 пункту 134.1 статті 134 розділу III Податкового кодексу України"

Источник: http://buhgalter911.com/ShowArticle.aspx?a=451854
© Buhgalter911.com

Відповісти

Повернутись до “Податок на прибуток”