счета оплатил в марте, а расчет с подотчетником в апреле?Іра ГБ писав:Працівник був у відрядженні, винаймав житво у єдинщика (3 група), оплатив рахунки.
Оформили авансовий звіт, але кошти ще не відшкодували.
Чи потрібно показувати його у додатку ОК?
Додаток ОК - за весь квартал выбрать единщиков ((
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 5794 рази
- Подякували: 3610 разів
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2195 разів
- Подякували: 3439 разів
А вот мне интересно, есть у меня ОС, которое куплено не у единщика. У единщика покупаю пару болтов, и т.к. закончился 10% лимит вешаю их модернизацией на ОС. И как в таком случан вычленять амортизацию этих болтов...avp2002 писав:Питання:
На яку дату в додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства відображаються витрати на придбання основних засобів та нематеріальних активів у платників ЄП?
Відповідь:
При обчисленні об'єкта оподаткування податком на прибуток доходи і витрати нараховуються з моменту їх виникнення згідно з правилами, встановленими розділом III Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ), незалежно від дати надходження або сплати коштів, якщо інше не встановлено цим розділом.
Платники податку разом з відповідною податковою декларацією подають органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів - платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом (п. 152.3 ст. 152 ПКУ).
Перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів - платників єдиного податку зазначається у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства (далі - Додаток ОК), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 N 1684.
Витрати на придбання об'єктів основних засобів та нематеріальних активів підлягають амортизації. Амортизація основних засобів провадиться до досягнення залишкової вартості об'єктом його ліквідаційної вартості (п. 144.1 ст. 144 та пп. 145.1.4 п. 145.1 ст. 145 ПКУ). Враховуючи зазначене, починаючи з податкового періоду - "I квартал" 2012 року платник податку на прибуток повинен в кожному звітному періоді, в якому здійснюється нарахування амортизації на придбаний у платника єдиного податку об'єкт основних засобів або матеріальних активів, подавати разом з відповідною Податковою декларацією з податку на прибуток Додаток ОК із зазначенням в ньому інформації щодо платника єдиного податку та суми нарахованої амортизації.
Інформаційно-довідковий департамент державної податкової служби
(Вопросы-ответы, Государственная налоговая служба Украины, от 02.03.2012, "На какую дату в приложении ОК к Налоговой декларации по налогу на прибыль предприятия отражаются расходы на приобретение основных средств и нематериальных активов у плательщиков ЕН?")
Или другой вопрос. Были у меня лет пять назад куплены ОС, у каких то ФОПов или юриков. Как узнать их систему налогообложения сейчас? А амортизация то начисляется... Бред полный.
-
- Акула НКУ
А объясните почему у вас нет расходов и доходов? По-моему и то и другое присутствует...Капелька_dn писав:У меня тоже реализация ОС единоналожнику. Хочу посоветоваться: Сумма реализации = остаточной стоимости ОС в налоговом учете. Т.е. в налоговом учете по налогу на прибыль доходов (равно как и расходов) нет вообще. Должна ли я показывать что-то в ОК. Инспектор настаивает, что сумму реализации без НДС. Я считаю, что не нужно показывать вовсе. Но уже и сама засомневалась.
-
- Акула НКУ
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2170 разів
- Подякували: 4361 раз
У меня 1С без копеек заполнила, думаю, что заполнять нужно так же, как и всю деку, без копеек.
-
- Акула НКУ
а я с копейками заполнила. И будь что будет. Думаю через год они этот додаток все таки отменят.
-
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2170 разів
- Подякували: 4361 раз
Всё как всегда: делайте, что хотите, получите по-любому.