Вітаю. Ситуація, підприємство хоче надати безповоротню фінансову допомогу колишньому працівнику в сумі 5000,00грн. На момент виплати вже немає трудових відносин. Утримувати 18%+5% та зверху 22%. Вірно? Дохід все таки.
І ще. Пдфо буде **Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата** на інший рахунок, бо це не оплата праці?
Буду вдячна
Безповоротна фінансова допомога
-
- Оракул
- Дякував (ла): 31 раз
- Подякували: 51 раз
якщо це не зарплата, то чому ви нараховуєте 22%? Дохід не оподатковується єсв, тільки зп і пов"язані з нею виплати.otkrytie писав: ↑02 лютого 2025, 12:25Вітаю. Ситуація, підприємство хоче надати безповоротню фінансову допомогу колишньому працівнику в сумі 5000,00грн. На момент виплати вже немає трудових відносин. Утримувати 18%+5% та зверху 22%. Вірно? Дохід все таки.
І ще. Пдфо буде **Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата** на інший рахунок, бо це не оплата праці?
Буду вдячна
цікавіше інше, що ця виплата не пов"язана з госп.діяльністю і не може бути включена до витрат.
тобто не дуже вигідно таке робити. хіба що це всього 5тис., бо мій директор хоче бфд 500тис.
-
- Мыслитель
- Дякував (ла): 44 рази
- Подякували: 16 разів
Так, вже знайшла розяснення про ЄСВ. Дякуюvika_pro писав: ↑04 лютого 2025, 10:15якщо це не зарплата, то чому ви нараховуєте 22%? Дохід не оподатковується єсв, тільки зп і пов"язані з нею виплати.otkrytie писав: ↑02 лютого 2025, 12:25Вітаю. Ситуація, підприємство хоче надати безповоротню фінансову допомогу колишньому працівнику в сумі 5000,00грн. На момент виплати вже немає трудових відносин. Утримувати 18%+5% та зверху 22%. Вірно? Дохід все таки.
Буду вдячна
цікавіше інше, що ця виплата не пов"язана з госп.діяльністю і не може бути включена до витрат.
тобто не дуже вигідно таке робити. хіба що це всього 5тис., бо мій директор хоче бфд 500тис.