Будут затраты или нет, вот в чем вопрос.
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 78 разів
- Подякували: 146 разів
Допоможіть розібратися. У нас фірма торгує автозапчастинами. директор не спитавши в мене нічого купив по безналу два футбольні м*ячі для себе. Ну зрозуміло, шо ПК по ПДВ я зніму. А що робити з цими м*ячами? Списати їх на директора? і нарахувати НДФЛ І ВЗ? якщо нараховувати, то я так розумію для цілей ндфл потрібно застосувати коефіцієнт? а для ВЗ?
-
- Светоч Мысли
- Дякував (ла): 370 разів
- Подякували: 1089 разів
Подивіться що у вас прописано в договорі._Tatyana_ писав:Это будет 4 группа? а если, к примеру, через пол года мы сьедим из этого помещени, как тогда поступить с ОС?Asia Svetlova писав:Будете иметь право на НК. Поскольку помещение арендованное. я бы выделила отдельный объект ОС -электропроводка, например и амортизировала бы. Можно и как улучшение арендованного ОС, но все равно это будет отдельный амортизируемый объект.
Якщо в договорі є відшкодування поліпшень орендованого приміщення, тоді після повернення приміщення з оренди повернете їм і поліпшення (залишкову вартість) з ОЗ.
Якщо в договорі заборона, то взагалі під питанням.
Якщо в договорі взагалі про це не згадується, то амортизуйте поліпшення, а потім спишете на свої витрати.
Можна зробити додаток до договору оренди, вирішуйте з орендодавцем
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 66 разів
- Подякували: 138 разів
"Натуральный" коэффициент для обложения военным сбором доходов в натуральной форме не применяется.
Нормы п. 164.5 НКУ, предусматривающие применение "натурального" коэффициента, применяются при начислении дохода в любой неденежной форме для определения базы обложения НДФЛ.
При этом п. 16 1 подразд. 10 р. ХХ НКУ для военного сбора применение коэффициента, определенного п. 164.5 НКУ, не предусмотрено.
"Віртуальний помічник бухгалтера"
Затраты будут по бух учету, если вы при составлении прибыли применяете разницы, то там нужно вычитывать, не знаю есть ли корректировки.
Нормы п. 164.5 НКУ, предусматривающие применение "натурального" коэффициента, применяются при начислении дохода в любой неденежной форме для определения базы обложения НДФЛ.
При этом п. 16 1 подразд. 10 р. ХХ НКУ для военного сбора применение коэффициента, определенного п. 164.5 НКУ, не предусмотрено.
"Віртуальний помічник бухгалтера"
Затраты будут по бух учету, если вы при составлении прибыли применяете разницы, то там нужно вычитывать, не знаю есть ли корректировки.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 117 разів
- Подякували: 442 рази
Inna Medvetska писав:Допоможіть розібратися. У нас фірма торгує автозапчастинами. директор не спитавши в мене нічого купив по безналу два футбольні м*ячі для себе. Ну зрозуміло, шо ПК по ПДВ я зніму. А що робити з цими м*ячами? Списати їх на директора? і нарахувати НДФЛ І ВЗ? якщо нараховувати, то я так розумію для цілей ндфл потрібно застосувати коефіцієнт? а для ВЗ?
Хотите наказать ди-ра то считайте и удерживайте с него НДФЛ и ВЗ, а проще можно оприходовать мячи как товар, а потом продать дир-ру за символическую цену. Приєтом со входным НДС ничего делать не надо, а вот НО при продаже начислите не ниже закупочных.
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Я, лично, не создаюиск писав:подскажите пожалуйста резерв по отпускных не создаю у предприятия дох.до 20 млн и штат 7 чел. подаю баланс 1м 2 м. могу ли я не создавать резерв?
-
- Гений
- Дякував (ла): 76 разів
- Подякували: 111 разів
У п. 8 П(С)БО 25 зазначено, що суб'єкти малого підприємництва, що відповідають критеріям мікропідприємництва можуть не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань тощо), а визнають відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення.Тюша писав:Я, лично, не создаюиск писав:подскажите пожалуйста резерв по отпускных не создаю у предприятия дох.до 20 млн и штат 7 чел. подаю баланс 1м 2 м. могу ли я не создавать резерв?
- Тюша
- Акула НКУ
- Дякував (ла): 2126 разів
- Подякували: 5235 разів
Именно поэтому и не создаюShim писав:У п. 8 П(С)БО 25 изазначено, що суб'єкти малого підприємництва, що відповідають критеріям мікропідприємництва можуть не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань тощо), а визнають відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення.Тюша писав:Я, лично, не создаюиск писав:подскажите пожалуйста резерв по отпускных не создаю у предприятия дох.до 20 млн и штат 7 чел. подаю баланс 1м 2 м. могу ли я не создавать резерв?
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 143 рази
- Подякували: 341 раз
ІМХО:Тюша писав:Именно поэтому и не создаюShim писав:У п. 8 П(С)БО 25 изазначено, що суб'єкти малого підприємництва, що відповідають критеріям мікропідприємництва можуть не створювати забезпечення наступних витрат і платежів (на виплату наступних відпусток працівникам, виконання гарантійних зобов'язань тощо), а визнають відповідні витрати у періоді їх фактичного понесення.Тюша писав:Я, лично, не создаю
Я наприклад в вищесказаному трохи сумніваюсь. Щоб не створювати резерви потрібно відповідати вимогам підпункту 2 пункту 2 ПСБО 25:
"2. Норми цього Положення (стандарту) застосовуються (крім
підприємств, які відповідно до законодавства складають фінансову
звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності):
1)........
2) для складання Спрощеного фінансового звіту суб’єкта малого
підприємництва:
- суб'єктами малого підприємництва – юридичними особами, які
ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно
до податкового законодавства;
- суб'єктами малого підприємництва – юридичними особами, що
відповідають критеріям мікропідприємництва."
Якщо читати буквально то я так розумію що резерви можна не створювати якщо складаєте виключно 1-мс та 2-мс. Про 1-м та 2-м йде мова в підпункті 1 пункту 2.
Ви мікропідприємство (до 10 чол. і до 2 млн. євро) однозначно. Але щоб не чіплялися до резервів можливо варто робити форму 1-мс та 2-мс ?