расходы в деке по прибыли

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

mixalna писав:Добрый день! Помогите разобраться, а то впервые заполняю декларацию по прибыли.
Организация занимается оптовой торговлей строй.материалов.
До витрат на збут относится сч.93 - в него включает митні послуги ?
и еще, інші витрати звичайної діяльності - у меня на 94 счете только оплати штрафов и пени за актом проверки - их мы включаем?
митні до витрат на збут, штрафи і пені тільки в бух. обліку, в податковому ні

Азимут
Гуру
Гуру
Дякував (ла): 42 рази
Подякували: 3 рази

Повідомлення Азимут »

Добрый день всем! Вопрос - охранное агенство предоставляет услуги по охране, куда относить зарплату охранников в деке по прибыли. Раньше ставила в 06.2 - Витрати на збут. Сейчас стала сомневатся

Oska1302
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 403 рази
Подякували: 326 разів

Повідомлення Oska1302 »

У меня акт с формулировкой: "Консультування з питань інформатизації і технічне обслуговування електронно-обчислювальної техніки". Как его провести? Фактически - это доработка 1С, но ее на балансе нету.

ArinaArina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 7966 разів
Подякували: 5725 разів

Повідомлення ArinaArina »

В проекте изменений НКУ была норма об ограничении по отнесению в расходы покупок у единщиков. В окончательной редакции такой нормы нет. Как понимать эту бредятину из ЗИРа?
Коротка:
При коригуванні (збільшенні або зменшенні) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку) вартість товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг, придбаних у платників єдиного податку, не враховується.
Повна:
Відповідно до п. 137.1 ст. 137 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755 –VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податок на прибуток підприємств нараховується платником самостійно за ставкою, визначеною ст. 136 ПКУ, від бази оподаткування, визначеної згідно зі ст. 135 ПКУ.
Базою оподаткування є грошове вираження об’єкту оподаткування, визначеного згідно із ст. 134 ПКУ з урахуванням положень ПКУ (п. 135.1 ст. 135 ПКУ).
Об’єктом оподаткування є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень розд. ІІІ ПКУ (п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 ПКУ).
Відповідно до норм ПКУ при коригуванні (збільшенні або зменшенні) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку) вартість товарів, у тому числі необоротних активів, робіт та послуг, придбаних у платників єдиного податку, не враховується.
Для чого не враховується: для різниць? Або у складі витрат?

Оля-ля
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 496 разів
Подякували: 142 рази

Повідомлення Оля-ля »

Подскажите, пожалуйста, на какой бух.счёт отнести работы по проведению аттестиции рабочих мест?

иск
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 585 разів
Подякували: 77 разів

Повідомлення иск »

подскажите пожалуйста относятся на расходы в 2015 г. услуги приобретенные у СПД?

Люлик
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 3428 разів
Подякували: 2781 раз

Повідомлення Люлик »

иск писав:подскажите пожалуйста относятся на расходы в 2015 г. услуги приобретенные у СПД?
относятся, а чего Вы засомневались?

иск
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 585 разів
Подякували: 77 разів

Повідомлення иск »

где то читала что можно относить 30%?

Inna Medvetska
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 78 разів
Подякували: 146 разів

Повідомлення Inna Medvetska »

Замовили ми у топографії в цілях реклами візитки, плакати і буклети.
це все отримали. але разом з цим я отримала не видаткові накладні, а акти наданих послуг з формулюванням: друк візиток 2000 шт. по 3 грн всього 6000 грн. і так по всіх позиціях.
звичайно це все я на витрати віднесла. а от тепер стає питання з оформленням: оприбуткувати це все на 209 рах., а потім списати на 93 і зробити наказ на проведення рекламних заходів і звіт з реклами, щоб податкова не чіплялася чи просто віднести на витрати так як фактично я отримала послугу "Друк" чогось там, а не візитки, плакати і листівки.а то щось я нічого вирішити сама не можу. дякую.

Валюша с
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 1530 разів
Подякували: 1615 разів

Повідомлення Валюша с »

Inna Medvetska писав:Замовили ми у топографії в цілях реклами візитки, плакати і буклети.
це все отримали. але разом з цим я отримала не видаткові накладні, а акти наданих послуг з формулюванням: друк візиток 2000 шт. по 3 грн всього 6000 грн. і так по всіх позиціях.
звичайно це все я на витрати віднесла. а от тепер стає питання з оформленням: оприбуткувати це все на 209 рах., а потім списати на 93 і зробити наказ на проведення рекламних заходів і звіт з реклами, щоб податкова не чіплялася чи просто віднести на витрати так як фактично я отримала послугу "Друк" чогось там, а не візитки, плакати і листівки.а то щось я нічого вирішити сама не можу. дякую.
лучше через 209, и списать тогда на затраты когда раздали - так правильней.

Відповісти

Повернутись до “Витрати”