как распределить НК ?

Розділ V ПКУ
Тюша
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 2126 разів
Подякували: 5235 разів

Повідомлення Тюша »

Согласна.

nnna
УченикУченик
Дякував (ла): 3 рази

Повідомлення nnna »

Подскажите,пожалуйста как сделать распределение НК в феврале- ведь бланк декларации старый? В январе я делала через налоговую накладную в налоговых обязательствах . Коэфициент брала с расчета данных за 2010 год.

vizautt
ПрофиПрофи

Повідомлення vizautt »

Как правильно пересчитать кредит? У меня есть операции по 0 ставке, без НДС и 20%. сумма по "0" ставке включается?

Лия
Высший разум
Высший разум
Дякував (ла): 89 разів
Подякували: 51 раз

Повідомлення Лия »

Здравствуйте в первый раз сталкиваюсь с операциями которые не облагаются НДС, поэтому нуждаюсь в помощи.

прочитала статью 199 ПУК Пропорційне віднесення сум податку до податкового кредиту

Ситуация следующая, я покупаю материал с НДС из этого материала у меня получается товар который я продаю и облагаю НДС и получаются отходы (дрова) которые не облагаются НДС.

1-ситуация, если я пока дрова (операции освобожденные по НДС) продавать не буду, то мне не нужно корректировать мой НАЛОГОВЫЙ КРЕДИТ, я его буду корректировать только когда у меня буду продовать дрова?!

2) подскажите как правильно выписать НН на товар который не облагается НДС?

3) если я буду 6 месяцев складировать эти дрова, а потом в январе продам их в полном объеме...как делать эту корректировку и как эту радость отражать в Декларации по НДС

буду рада всем советом и ссылкам на литературу
мыло kiryla1503@i.ua

Evelina
Акула НКУ
Акула НКУ
Дякував (ла): 1291 раз
Подякували: 1621 раз

Повідомлення Evelina »

Marlboro
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 252 рази
Подякували: 4095 разів

Повідомлення Marlboro »

Думаю корректировать НК не надо ни в каком случае.
Ибо это уже будет другой товар, который Вы не приобретали, а значит и НК не было у вас по нему.

Вот, например, давняя позиция ВСУ (которая, напомню, - является обязательной для органов исполнительной власти, в том числе налоговой):
НАЖМИТЕ
На обґрунтування позову Товариство послалося на те, що є тепловозобудівним підприємством, купувало метал для виготовлення своєї основної продукції -залізничного рухомого складу тощо. Під час основного виробництва від металу залишаються відходи - металобрухт, який є продуктом переробки. Подальша реалізація металобрухту здійснюється без оподаткування відповідно до пункту 11.44 статті 11 Закону України від 3 квітня 1997 року № 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (чинного на час виникнення спірних відносин; далі - Закон № 168/97-ВР). У зв'язку із цим вважає, що не було допущено порушення положень Закону № 168/97-ВР та пункту 5.7. статті 5 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 30 травня 1997 року № 166 (у редакції наказу від 15 червня 2005 року № 213, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 червня 2005 року за № 702/10982; далі - Порядок), а висновки щодо завищення податкового кредиту з ПДВ за липень 2008 року на 27 543 грн і, як наслідок, заниження ПДВ у цьому ж розмірі не відповідають дійсності.

....
....

За правилами підпункту 7.4.1 пункту 7.4 статті 7 Закону № 168/97-ВР податковий кредит звітного періоду складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 6.1 статті 6 та статтею 8-1 цього Закону, протягом такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку.

Суди встановили, що металосировина, у зв'язку із придбанням якої сплачені Товариством суми ПДВ відносились до податкового кредиту, була повністю залучена до виробничого процесу із виготовлення продукції позивача з метою її подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах його господарської діяльності.

Технологічний процес такого виробництва неможливий без одержання відходів у вигляді металобрухту, який Товариство відповідно до пункту 11.44 статті 11 Закону № 168/97-ВР мало право поставляти та поставляло без нарахування ПДВ.

...
...

Реалізовуваний Товариством металобрухт не придбавався з метою його використання у неоподатковуваних операціях, що за змістом підпункту 7.4.2 зазначеної статті Закону позбавляє платника права на включення сум податку до податкового кредиту. Також зазначені відходи власного виробництва позивача не можуть кваліфікуватись як наведений у підпункті 7.4.3 цієї статті товар, який був придбаний чи виготовлений платником і частково використовувався ним у неоподатковуваних операціях, що за правилами цієї норми передбачає перерозподіл податкового кредиту.

Таким чином, немає підстав для зменшення Товариством як податкового кредиту, сформованого внаслідок придбання металосировини, так і податкового кредиту звітного періоду, в якому реалізовані відходи від її переробки (металобрухт), на суму ПДВ, розраховану із вартості цього металобрухту.

Про наведене також свідчить і подальше вдосконалення законодавцем правового регулювання питань щодо формування податкового кредиту та закріплення у Податковому кодексі України норми, за змістом якої правила щодо пропорційного віднесення сум ПДВ до податкового кредиту не застосовуються та податковий кредит не зменшується у разі постачання платником податку відходів і брухту чорних металів, які утворилися в такого платника внаслідок переробки, обробки сировини чи матеріалів на виробництві (пункт 199.6 статті 199 зазначеного Кодексу).
Тут вопрос о металле, но регулирование других смежных вопросов, в том числе дерева - должно быть одинаковое, ведь решение принималось когда еще не было специальных оговорок в НКУ (199.6).

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”