Коригування на незареєстровану ПН

Розділ V ПКУ
Koinsha
ЗнатокЗнаток
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 1 раз

Повідомлення Koinsha »

Підкажіть, будь ласка, ми в лютому 2012р. продали товар (оплати не було) на суму 122 000,00грн. не платнику ПДВ. Податкову накладну не реєстрували в ЄРПН(каємось #blush# ). На днях вияснилось, що одну позицію ми не догрузили, але в видаткову і податкову вона пішла. Покупець просить виправити видаткову накладну. Якими мають бути мої дії, якщо з квітня 2012р. покупець став платником ПДВ?
1. Чи можу я зробити зараз розрахунок-коригування на дану позицію, а видаткову просто виправити?
2. В РК вказувати вже дані свідоцтва платника ПДВ чи 02?
P.S. Позиція, яку потрібно обнулити має код УКТ ЗЕД.

Ромашка 25
ПрофиПрофи
Дякував (ла): 234 рази
Подякували: 15 разів

Повідомлення Ромашка 25 »

Неплатнику ПДВ податкова накладна в ЄРПН не реєструється, 2 екз. залишаються у вас.

Аллусик
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 871 раз
Подякували: 670 разів

Повідомлення Аллусик »

Koinsha писав:Підкажіть, будь ласка, ми в лютому 2012р. продали товар (оплати не було) на суму 122 000,00грн. не платнику ПДВ. Податкову накладну не реєстрували в ЄРПН(каємось #blush# ). На днях вияснилось, що одну позицію ми не догрузили, але в видаткову і податкову вона пішла. Покупець просить виправити видаткову накладну. Якими мають бути мої дії, якщо з квітня 2012р. покупець став платником ПДВ?
1. Чи можу я зробити зараз розрахунок-коригування на дану позицію, а видаткову просто виправити?
2. В РК вказувати вже дані свідоцтва платника ПДВ чи 02?
P.S. Позиція, яку потрібно обнулити має код УКТ ЗЕД.
Вы же поставили в НО эту налоговую и заплатили с нее налог. Теперь делайте РК на позицию, которую нужно обнулить.

Koinsha
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Koinsha »

Ромашка 25 писав:Неплатнику ПДВ податкова накладна в ЄРПН не реєструється, 2 екз. залишаються у вас.
Але на момент, коли я маю робити коригування, він є платником ПДВ...

Popen
Гигант Мысли
Гигант Мысли
Дякував (ла): 2116 разів
Подякували: 10410 разів

Повідомлення Popen »

Koinsha писав:Але на момент, коли я маю робити коригування, він є платником ПДВ...
Но ему нечего корректировать - у него нет соответствующей НН...

Koinsha
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Koinsha »

Popen писав:
Koinsha писав:Але на момент, коли я маю робити коригування, він є платником ПДВ...
Тільки що дзвонила в Консультаційний центр податкової: вони взагалі сказали, що якщо платник на момент виписки податкої був неплатником ПДВ, то зараз, (навіть якщо він ним став) я не маю виписувати РК! Я в шоці! #dntknw#

koty
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2263 рази
Подякували: 1729 разів

Повідомлення koty »

Koinsha писав:
Popen писав:
Тільки що дзвонила в Консультаційний центр податкової: вони взагалі сказали, що якщо платник на момент виписки податкої був неплатником ПДВ, то зараз, (навіть якщо він ним став) я не маю виписувати РК! Я в шоці! #dntknw#
Вы корректируете не его налоговый кредит, а свои налоговые обязательства, чувствуете разницу?

Koinsha
ЗнатокЗнаток

Повідомлення Koinsha »

koty писав:
Koinsha писав:
Popen писав: Но ему нечего корректировать - у него нет соответствующей НН...
Вы корректируете не его налоговый кредит, а свои налоговые обязательства, чувствуете разницу?
Я то відчуваю, а податкова не дуже! Сказали: НЕ МОЖНА! Тобто, навіть якщо мені повертає частину відгруженого товару, особа, яка на момент відгрузки не була платником ПДВ (і по цьому товару не було оплати), то зменшити свої податкові зобов`язання через РК Я НЕ МАЮ ПРАВА!#wall#

cometa
Светоч Мысли
Светоч Мысли
Дякував (ла): 2642 рази
Подякували: 1922 рази

Повідомлення cometa »

Koinsha писав:
koty писав:
Koinsha писав: Тільки що дзвонила в Консультаційний центр податкової: вони взагалі сказали, що якщо платник на момент виписки податкої був неплатником ПДВ, то зараз, (навіть якщо він ним став) я не маю виписувати РК! Я в шоці! #dntknw#
Я то відчуваю, а податкова не дуже! Сказали: НЕ МОЖНА! Тобто, навіть якщо мені повертає частину відгруженого товару, особа, яка на момент відгрузки не була платником ПДВ (і по цьому товару не було оплати), то зменшити свої податкові зобов`язання через РК Я НЕ МАЮ ПРАВА!#wall#
Налоговая неправа. Корректировку нельзя делать при возврате предоплаты неплательщику НДС. Если же он Вам возвращает товар, то РК можно делать

Читайте.
Відповідно до п. 192.2 ст. 192 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ЛИШЕ ПРИ ПОВЕРНЕННІ РАНІШЕ ПОСТАВЛЕННИХ ТОВАРІВ у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору.

У разі повернення попередньої (авансової) оплати неплатнику ПДВ коригування податкових зобов'язань постачальником не здійснюється, незалежно від причин такого повернення, в тому числі і у зв'язку з розірванням угоди про постачання товарів/послуг.

Заполняете корректировку как неплательщику

При заповненні додатка 1 (Д1) в даному випадку слід заповнювати всі колонки таблиці 1 розділу І, але з урахуванням таких особливостей. У рядку "Індивідуальний податковий номер покупця" податкової накладної та розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної проставляється нуль, то в колонці 3 "індивідуальний податковий номер покупця" додатка (Д1) слід проставляти O (нуль).

Враховуючи те, що платником ПДВ було здійснено поставку товарів неплатнику ПДВ, який не отримував податкової накладної та, відповідно, сплачені раніше суми ПДВ не включав до податкового кредиту, то обидва примірники розрахунку коригування залишаються в продавця без підпису покупця – неплатника ПДВ, а тому колонка 7 "дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку коригування" додатка (Д1) має містити прочерк (у разі подання звітності на паперових носіях) або залишатися не заповненою (у разі подання звітності в електронному вигляді).

Відповісти

Повернутись до “ПДВ”