МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ Н А К А ЗБюгюльмэ писав:Честно пыталась найти обсуждение интересующего меня вопроса на форуме, но нашла только эту древнюю тему.
Впервые получила от поставщика НН, оформленную в ОПЗ. Она мне не нравится: дата, номера ИНН и свидетельств написаны слитно в одной ячейке (для Popenа уточнение - выравнивание по правому краю соблюдено:))). Формой НН, утвержденной приказом 1379, предусмотрено наличие отдельных клеточек для написания вышеуказанных реквизитов. В порядке заполнения НН о клеточках нет ни слова.
Получается, что форма НН в ОПЗ "какбэ" соответствует требованиям порядка заполнения, но не соответсвует утвержденной форме НН.
Меня интересует вопрос: что мне делать с этой НН - поверить разработчикам налоговой проги на слово, или, всё-таки, Дод.8?
01.11.2011 N 1379 "Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної"
<...>
ПОРЯДОК заповнення податкової накладної
<...>
2. Податкова накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою шляхом:
або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;
або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна МОЖЕ БУТИ як з клітинками, так і без них.
Реквізити заголовної частини податкової накладної вирівнюються по правій межі поля.