annabuh писав:Помогите пожалуйста!!! остались нн за 2014 год. что с ними делать??? я начинающий бухгалтер, никогда не составляла деку с минусом. в какую строчку правильно включить суммы за 12.2014?(((
Если у Вас получится сумма в налоговом кредите больше, чем сумма в обязательстве, то последней заполненной строчкой в декларации за декабрь 2014 года будет строчка 20.2. Все, ниже ничего не будет заполнено, учтите!!!
Потом Вы эту сумму напомните в январской декларации в строке 21.1.
ИнспекторПДВ писав:
...забыли про статью 198.6 - о изменении в праве включения в налоговый кредит... не подставляйте своих контрагентов: регистрируйте все НН выписаные плательщикам ПДВ с 1 января!!!!
Я коли читала прикінцеві положення в Законі №71, зозуміла що я не дуже добре вмію рахувати абзаци #blush# .
Тому питання, до ти хто вміє рахувати: а зміни в Законі №71 щодо п.198.6
"у пункті 198.6:
в абзаці першому слова та цифри "не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 цього Кодексу)" замінити словами "не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними";
це не абзаци дванадцятий - шістнадцятий пункту 45 (щодо змін до статті 198), які набирають чинності з 1 липня 2015 року???
І взагалі, як в п.45) рахувати абзаци, де там 6-9, 12-16?
ИнспекторПДВ писав:
...забыли про статью 198.6 - о изменении в праве включения в налоговый кредит... не подставляйте своих контрагентов: регистрируйте все НН выписаные плательщикам ПДВ с 1 января!!!!
Я коли читала прикінцеві положення в Законі №71, зозуміла що я не дуже добре вмію рахувати абзаци #blush# .
Тому питання, до ти хто вміє рахувати: а зміни в Законі №71 щодо п.198.6
"у пункті 198.6:
в абзаці першому слова та цифри "не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 цього Кодексу)" замінити словами "не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними";
це не абзаци дванадцятий - шістнадцятий пункту 45 (щодо змін до статті 198), які набирають чинності з 1 липня 2015 року???
І взагалі, як в п.45) рахувати абзаци, де там 6-9, 12-16?
198.6. Не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних податковими накладними чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу.
У разі коли на момент перевірки платника податку контролюючим органом суми податку, попередньо включені до складу податкового кредиту, залишаються не підтвердженими зазначеними у абзаці першому цього пункту документами, платник податку несе відповідальність відповідно до цього Кодексу.
Суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних з порушенням терміну реєстрації, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому зареєстровано податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних, але не пізніше:
ніж через 180 календарних днів з дати складення податкової накладної;
для платників податку, що застосовують касовий метод, - ніж через 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку;
для банківських установ при одержанні ними права власності на заставне майно.
(Із змінами, внесеними згідно із
законами України від 07.07.2011 р. N 3609-VI,
від 24.05.2012 р. N 4834-VI,
від 04.07.2013 р. N 408-VII,
від 24.10.2013 р. N 657-VII, від 28.12.2014 р. N 71-VIII)
Чтобы Вы научились считать абзацы, даю часть примера:
45) у статті 198: 1
у пункті 198.2: 2
абзац третій викласти в такій редакції: 3
"дата отримання платником податку товарів/послуг"; 4
в абзаці четвертому слова "дата сплати (нарахування) податку за податковими зобов'язаннями, що були включені отримувачем таких послуг до податкової декларації попереднього періоду" замінити словами "дата складення платником податкової накладної за такими операціями, за умови реєстрації такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних"; 5
у пункті 198.3: 6
в абзаці другому слова "з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку" виключити; 7
в абзаці третьому слова "з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку" виключити; 8
пункт 198.4 виключити; 9
у пункті 198.5: 10
абзац перший після слів і цифр "статті 189 цього Кодексу" доповнити словами "та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, встановлені цим Кодексом для такої реєстрації, відповідні податкові накладні" та після слів "необоротні активи" доповнити словами "призначаються для їх використання"; 11
абзаци шостий та сьомий замінити абзацами шостим - дев'ятим такого змісту: 12
"У разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи в подальшому починають використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, у тому числі переведення невиробничих необоротних активів до складу виробничих необоротних активів, платник податку може зменшити суму податкових зобов'язань, що були нараховані відповідно до цього пункту, на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зазначеної в абзаці першому цього пункту, зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних. 13
З метою застосування цього пункту податкові зобов'язання визначаються по товарах/послугах, необоротних активах: 14
придбаних для використання в неоподатковуваних операціях - на дату їх придбання; 15
придбаних для використання в оподатковуваних операціях, які починають використовуватися в неоподатковуваних операціях, - на дату початку їх фактичного використання, визначену в первинних документах, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"; 16
Ну, а сами изменения хорошо описаны в Налоговом кодексе, данном в "Лиге", а именно, что будет с 01.07.2015 года (под каждым абзацем, который претерпит изменения): http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... 02755.html
Любознательная,
а конкретно 6-9, 12-16 виділіть.
Не хочу Вас ображати, Ви багато пишите, часто відповідаєте, але не зовсім по-суті заданих питань, майже немає конкретики (прочитала всі 54 сторінки в даній темі). Простіше "послати" на пару сторінок назад, або скопіювати текст, який віддалено стосується запитання .
А Вас нехай не вводить в оману мій ранг "ученика" на цьому форумі, і де "хорошо" описані зміни я сама знаю (прочитала всі редакції змін до Кодексу, навіть ті, яких не було на сайті рада.гов.юа).
natalka) писав:Любознательная,
а конкретно 6-9, 12-16 виділіть.
Не хочу Вас ображати, Ви багато пишите, часто відповідаєте, але не зовсім по-суті заданих питань, майже немає конкретики (прочитала всі 54 сторінки в даній темі). Простіше "послати" на пару сторінок назад, або скопіювати текст, який віддалено стосується запитання .
А Вас нехай не вводить в оману мій ранг "ученика" на цьому форумі, і де "хорошо" описані зміни я сама знаю (прочитала всі редакції змін до Кодексу, навіть ті, яких не було на сайті рада.гов.юа).
Может я не поняла сущности Вашего вопроса, но Вы написали, что не знаете как считать абзацы, я Вам указала еще в предыдущем тексте - где какой абзац по номеру.
Объясните, что Вас интересует? На всякий случай выделяю их более заметно...
Любознательная писав:
Чтобы Вы научились считать абзацы, даю часть примера:
45) у статті 198: 1
у пункті 198.2: 2
абзац третій викласти в такій редакції: 3
"дата отримання платником податку товарів/послуг"; 4
в абзаці четвертому слова "дата сплати (нарахування) податку за податковими зобов'язаннями, що були включені отримувачем таких послуг до податкової декларації попереднього періоду" замінити словами "дата складення платником податкової накладної за такими операціями, за умови реєстрації такої податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних"; 5 у пункті 198.3: 6
в абзаці другому слова "з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку" виключити; 7
в абзаці третьому слова "з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку" виключити; 8
пункт 198.4 виключити; 9
у пункті 198.5: 10
абзац перший після слів і цифр "статті 189 цього Кодексу" доповнити словами "та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, встановлені цим Кодексом для такої реєстрації, відповідні податкові накладні" та після слів "необоротні активи" доповнити словами "призначаються для їх використання"; 11 абзаци шостий та сьомий замінити абзацами шостим - дев'ятим такого змісту: 12
"У разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи в подальшому починають використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, у тому числі переведення невиробничих необоротних активів до складу виробничих необоротних активів, платник податку може зменшити суму податкових зобов'язань, що були нараховані відповідно до цього пункту, на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зазначеної в абзаці першому цього пункту, зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних. 13
З метою застосування цього пункту податкові зобов'язання визначаються по товарах/послугах, необоротних активах: 14
придбаних для використання в неоподатковуваних операціях - на дату їх придбання; 15
придбаних для використання в оподатковуваних операціях, які починають використовуватися в неоподатковуваних операціях, - на дату початку їх фактичного використання, визначену в первинних документах, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні"; 16
Ну, а сами изменения хорошо описаны в Налоговом кодексе, данном в "Лиге", а именно, что будет с 01.07.2015 года (под каждым абзацем, который претерпит изменения): http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/l ... 02755.html
Сдавала декларацию ( после разговора с директором решили минус пока не показывать( небольшой)показала минимальный налог к оплате.Сегодня позвонили из налоговой, сказали нам не нравится ваша налоговая нагрузка, не могли бы пересдать? я сказала , что могла бы , но только тогда минус вылезет. В противном случае могут они мне гарантировать, что я не потеряю свой кредит по налоговым прошлого года, если не включу их? ответили, что не знают- им сказали обзвонить фирмы с маленькой налоговой нагрузкой (ТЕРМИН ЕЩЕ НЕ КАНУЛ ...). Квитанцию №1 на декларацию не прислвли. Квитанция №2 - пришла. Звонила просила пересбросить квитанци№1- говорят пересбросили, по факту- не пришла.
ar4ik писав:С нагрузкой- в сад, квитанция № 2 есть на пакет- всё нормально, кв.1 очень часто приходит позже, не волнуйтесь.
Просто сдавала еще 17-го числа- квитанции№1- нет, №" 2 пришла 17-го, переслать квитанцию №1 по-новой правда просила уже сегодня, подожду до обеда, потом буду еще звонить. Подозреваю- может быть это их "козни" , но тогда бы наверное вообще никакие квитанции не пришли.
ar4ik писав:С нагрузкой- в сад, квитанция № 2 есть на пакет- всё нормально, кв.1 очень часто приходит позже, не волнуйтесь.
Просто сдавала еще 17-го числа- квитанции№1- нет, №" 2 пришла 17-го, переслать квитанцию №1 по-новой правда просила уже сегодня, подожду до обеда, потом буду еще звонить. Подозреваю- может быть это их "козни" , но тогда бы наверное вообще никакие квитанции не пришли.
Думаю, что это просто глюк, если бы были козни, то не было бы 2 кв.
У специалистов ГФСУ спросили: начиная с какой даты все налоговые накладные подлежат регистрации в Едином реестре налоговых накладных (далее — ЕРНН) и составляются только в электронном виде?
Контролеры ответили, что налоговые накладные, которые составлены плательщиком налогов в январе 2015 года и сумма НДС в которых составляет менее 10 тыс. грн. (в том числе которые не предоставляются покупателю, выписанные по операциям по поставке товаров/услуг, освобожденных от налогообложения), могут быть зарегистрированы в ЕРНН по желанию плательщика налога.
С 1 февраля 2015 года все налоговые накладные и расчеты корректировки к налоговым накладным (в том числе которые не предоставляются покупателю, выписанные по операциям по поставке товаров/услуг, которые освобождены от налогообложения) независимо от размера НДС в одной налоговой накладной / расчете корректировки подлежат регистрации в ЕРНН.