Процедура постійно міняється і крім того в кожному районі місцеві органи виставляють своїумови тому варто звернутись до управління зем ресурсів .або до реєстратора або до нотаріуса(у нього дорожче) Наявністьь кадастрового номера (КН) обовязкова і крім того КН має бути зареєстрований в Єдин Держ реєстрі. З цього року по закону можуть реєструвати договори навіть сільські ради ,при умові коли них є відповідний спеціаліст.Casablanka писав:Добрый день. Подскажите пожалуйста, может кто-то недавно этим занимался, КАКАЯ процедура оформления договоров аренды с пайщиками? И можно ли заключить договор если у пайщика отсутствует кадастровый номер. Спасибо большое за подсказки.
Спецрежим НДС с/х
-
- Оракул
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 182 рази
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 435 разів
- Подякували: 31 раз
Коллеги, подскажите, пожалуйста: можно ведь включить в спецдекларацию НДС по п. 209.15.2 ПКУ услуги, оказанные физлицу, например, по вспашке участка, с использованием с/г техники (1. нашей собственной. 2. если мы арендуем). О физлицах никаких разъяснений не могу найти, кроме ПКУ.
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 435 разів
- Подякували: 31 раз
Юлия11 писав:Коллеги, подскажите, пожалуйста: можно ведь включить в спецдекларацию НДС по п. 209.15.2 ПКУ услуги, оказанные физлицу, например, по вспашке участка, с использованием с/г техники (1. нашей собственной. 2. если мы арендуем). О физлицах никаких разъяснений не могу найти, кроме ПКУ.
И как правильно понять эту статью: любым физлицам или физлицам-сельхозтоваропроизводителям?
-
- Гений
- Дякував (ла): 139 разів
- Подякували: 120 разів
окко 27
Я в попередніх періодах показувала в Дод.9 і поточний період також, але для розподілу ПК в Дод.10 використовувала 12 місяців без урахування поточного (фактично додаток 9 за попердній місяць).
Доброго дня! я робила точно так-же , форму декларації змінено 01.07.2016р перший період подання за липень буде а серпні , тоді й буду подавати за новими правилами , а до цього часу порядок заповнення незмінювався , то чому я буду уточнені подавати ?
Я в попередніх періодах показувала в Дод.9 і поточний період також, але для розподілу ПК в Дод.10 використовувала 12 місяців без урахування поточного (фактично додаток 9 за попердній місяць).
Доброго дня! я робила точно так-же , форму декларації змінено 01.07.2016р перший період подання за липень буде а серпні , тоді й буду подавати за новими правилами , а до цього часу порядок заповнення незмінювався , то чому я буду уточнені подавати ?
-
- Гений
Якщо податкова має право використовувати для перевірки всі документи то чому б і ні , при цьому документ про облікову політику підприємства повинен не суперечити законодавствуvoko писав:Хіба облікова політика підприємства є вагомим, чи бодай якимсь аргументом у суперечках з податковою?
-
- Гений
Да доказать це доведеться Вам , бо наразі в нашої влати логіки немає , я думаю що фіз особа повинна надати хоч яку-то довідку із сільської ради про цю землю , або із земельних , може в неї є акт про право на цю землю , це суто мої думки і ніякого підтвердження я не маюЮлия11 писав:Юлия11 писав:Коллеги, подскажите, пожалуйста: можно ведь включить в спецдекларацию НДС по п. 209.15.2 ПКУ услуги, оказанные физлицу, например, по вспашке участка, с использованием с/г техники (1. нашей собственной. 2. если мы арендуем). О физлицах никаких разъяснений не могу найти, кроме ПКУ.
И как правильно понять эту статью: любым физлицам или физлицам-сельхозтоваропроизводителям?
-
- Знаток
- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 1 раз
Дякую за думку, я з Вами згодна, просто переживаю з приводу того, що зараз з*явилися нові правила, але ж на початку року їх не було і багато консультації було, щоб не включати поточний місяць в додатку 9, а діяти згідно Кодексу, а ми, виходить, Кодекс порушували. Інспектор з ПДВ початку року говорила, подавайте, як знаєте, а ,якщо потім будуть роз*яснення подасте уточнюючі, от і питання...#wall#Бабушка писав:окко 27
-
- Высший разум
- Дякував (ла): 219 разів
- Подякували: 323 рази
У мене "відмазка" проста: у бланку Додатка 9 пряма вказівка: *Дванадцять послідовних звітних (податкових) періодів сукупно (включаючи поточний)..." Їхні бланки. Та сама ситуація була торік з бланком фіксованого с-г податку, що став єдиним податком з с-г виробників.okko27 писав:Дякую за думку, я з Вами згодна, просто переживаю з приводу того, що зараз з*явилися нові правила, але ж на початку року їх не було і багато консультації було, щоб не включати поточний місяць в додатку 9, а діяти згідно Кодексу, а ми, виходить, Кодекс порушували. Інспектор з ПДВ початку року говорила, подавайте, як знаєте, а ,якщо потім будуть роз*яснення подасте уточнюючі, от і питання...#wall#Бабушка писав:окко 27
-
- Знаток
- Дякував (ла): 20 разів
Доброго дня. А хтось знає як подати уточнюючу по дод 9? Код звіту в МЕДОК та як заповнити? Інспектор звільнилась і тепер проконсультуватись немає в кого.okko27 писав:Дякую за думку, я з Вами згодна, просто переживаю з приводу того, що зараз з*явилися нові правила, але ж на початку року їх не було і багато консультації було, щоб не включати поточний місяць в додатку 9, а діяти згідно Кодексу, а ми, виходить, Кодекс порушували. Інспектор з ПДВ початку року говорила, подавайте, як знаєте, а ,якщо потім будуть роз*яснення подасте уточнюючі, от і питання...#wall#Бабушка писав:окко 27
-
- Оракул
- Дякував (ла): 45 разів
- Подякували: 37 разів
Доброго дня! Виникло насущне питання.
Для збору урожаю наймаємо комбайн. Згідно Договору зобов'язані надати пальне у розрахунку 20л/га. Щойно натрапила на інформацію, що начеб-то ця операція належить до операцій з реалізації пального у розумінні пп 14.1.212 ПКУ. Тобто, потрібно було за три дні до початку цієї операції зареєструватися платником акцизного збору і потім реєструвати акцизні накладні. А інакше штраф у розмірі 100% переданого пального.
Це справді так? #clamping# #g_cray2#
Надіюсь, я неправильно зрозуміла.
Для збору урожаю наймаємо комбайн. Згідно Договору зобов'язані надати пальне у розрахунку 20л/га. Щойно натрапила на інформацію, що начеб-то ця операція належить до операцій з реалізації пального у розумінні пп 14.1.212 ПКУ. Тобто, потрібно було за три дні до початку цієї операції зареєструватися платником акцизного збору і потім реєструвати акцизні накладні. А інакше штраф у розмірі 100% переданого пального.
Це справді так? #clamping# #g_cray2#
Надіюсь, я неправильно зрозуміла.